Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Katso kuvat: Suur­har­joi­tuk­set toivat Lappiin uusien liit­to­lais­ten tais­te­li­joi­ta

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Yh­dis­te­tyn nai­sil­la sä­väyt­tä­vä tempaus maail­man­cu­pin pää­tök­ses­sä – "parrat ja viik­set" vies­ti­vät olym­pia­pää­syn puo­les­ta

Oslo
Mitalistit Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen ja Anju Nakamura näyttivät, että naisten yhdistetty halutaan olympialaisiin.
Mitalistit Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen ja Anju Nakamura näyttivät, että naisten yhdistetty halutaan olympialaisiin.
Kuva: Geir Olsen

Yhdistetyn naisten maailmancup päättyi Norjan Gyda Westvold Hansenilta täydellisesti. Hän voitti Holmenkollenilla kisatun kauden kymmenennen ja viimeisen osakilpailun, kuten voitti yhdeksän edellistäkin. Kun mukaan lasketaan maailmanmestaruus Planicassa, 20-vuotias Hansen voitti kauden kaikki 11 henkilökohtaista kisaa.

Naiset kilpailivat ensimmäistä kertaa yhdistetyssä Holmenkollenilla. Kollenin kisaa ennen nähtiin mielenkiintoinen mielenilmaus, kun yhdistetyn naiskilpailijat olivat piirtäneet kasvoilleen partaa tai viiksiä. Kyseessä oli viesti siitä, että naisten yhdistetty halutaan olympialajiksi Italiaan 2026. Kansainväliseltä olympiakomitealta KOK:lta ei ole saatu hyväksyntää.

– He halusivat osoittaa, että haluavat olla osana olympialaisia 2026. Sitä, että sukupuolten erot olympialaisissa pitäisi saada päättymään ja että he voivat olla miesten ohella mukana 2026. Heillä oli tapaaminen KOK:n kanssa eilen, Norjan maajoukkuevalmentaja Ivar Stuan sanoi Norjan yleisradiolle NRK:lle.

Norjan kärkiurheilijoihin lajissa kuuluva Mari Leinan Lund kertoi NRK:lle, että tapaaminen KOK:n kanssa oli "hieman tuskallinen".

– Hän (KOK:n lajijohtaja Kit McConnel) sanoo, että luultavasti emme saa olympialaisia 2026. Vuoden 2030 kisoihin ovi olisi sitten auki. Emme ole kuitenkaan luopuneet toivosta vuoden 2026 osalta, Lund kertoi.