Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Tilaajille

Yhä useampi on jou­tu­nut ih­mis­kau­pan uhriksi Suo­mes­sa – Poh­jois-Suo­mes­sa pal­jas­tu­nut yk­sit­täi­siä ta­pauk­sia: "On aluei­ta, joissa ih­mis­kaup­pa tun­nis­te­taan huo­nom­min"

Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmään ohjautui viime vuoden aikana ennätysmäärä ihmisiä, joiden arvioidaan joutuneen ihmiskaupan uhriksi Suomessa.

Yhä useampi on joutunut ihmiskaupan uhriksi Suomessa, arvioi Maahanmuuttovirasto.

Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmään ohjautui viime vuoden aikana ennätysmäärä ihmisiä, joiden arvioidaan joutuneen ihmiskaupan uhriksi Suomessa. Tällaisia ihmisiä otettiin auttamisjärjestelmän asiakkaaksi yhteensä 123.

Suomessa hyväksikäytettyjen uusien asiakkaiden määrä on merkittävästi suurempi kuin aiempina vuosina, Maahanmuuttovirasto kertoo. Vuonna 2019 Suomessa ihmiskaupan uhriksi joutuneita otettiin asiakkaaksi 70 ihmistä ja 52 ihmistä vuonna 2018.

Vuosien ajan ulkomailla hyväksikäytön uhriksi joutuneiden osuus uusista asiakkaista on ollut reilusti yli puolet. Viime vuonna heitä oli hieman alle puolet, 121 ihmistä.

Maahanmuuttoviraston mukaan apua on voitua hakea viime vuoden aikana tapahtuneeseen hyväksikäyttöön mutta myös vuosia sitten tapahtuneisiin kokemuksiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.