Pääkirjoitus: Suden kan­nan­hoi­dol­li­nen jahti on aloi­tet­ta­va Suo­mes­sa mah­dol­li­sim­man pian

Viikon kuva: Ruuhkaa Jää­me­ren­tiel­lä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Vuo­ris­to-Ka­ra­ba­hiin so­vit­tiin tu­li­tau­ko maa­nan­tai­aa­mul­le – osa­puo­let syyt­ti­vät toi­siaan tu­li­tauon rik­ko­mi­ses­ta lähes vä­lit­tö­mäs­ti

Vuoristo-Karabahiin sovittu tulitauko on kolmas laatuaan. Tällä kertaa sovittelua johti Yhdysvallat.

Palomiehet sammuttivat tulipaloa Azerbaidzanin iskun jälkeen Vuoristo-Karabahin pääkaupungissa Stepanakertissä perjantaina 23. lokakuuta.
Palomiehet sammuttivat tulipaloa Azerbaidzanin iskun jälkeen Vuoristo-Karabahin pääkaupungissa Stepanakertissä perjantaina 23. lokakuuta.
Kuva: Davit Ghahramanyan / Armenian Fo

Azerbaidzanin puolustusministeriö syytti maanantaina Armenian asevoimia sunnuntaina sovitun uuden tulitauon rikkomisesta, uutistoimisto Reuters kertoo.

Tulitauon oli määrä alkaa kahdeksalta maanantaiaamuna paikallista aikaa. Azerbaidzanin syytöksistä uutisoitiin vain reilu tunti tulitauon alkamisen jälkeen.

Vuoristo-Karabah kiistää syytökset. Alueen puolustusministeriön mukaan Azerbaidzan olisi sen sijaan tehnyt ohjusiskun armenialaisten tukikohtiin.

Yhdysvaltojen avulla solmittu tulitauko on jo kolmas laatuaan sen jälkeen, kun taistelut alkoivat syyskuun lopulla. Kahdessa edellisessä tulitauossa välittäjänä toimi Venäjä.

Yhdysvaltojen ulkoministeri Mike Pompeo järjesti erilliset tapaamiset maiden ulkoministereiden kanssa Washingtonissa perjantaina. Tapaamisiin osallistui Etyjin Minskin ryhmä, jota johtaa Ranska, Venäjä ja Yhdysvallat. Ryhmä on perustettu Vuoristo-Karabahin konfliktin sovittelijaksi.

Minskin ryhmä ilmoitti, että sen on määrä tavata yhdessä Armenian ja Azerbaidzanin ulkoministereiden kanssa uudestaan Genevessä torstaina.

Vuoristo-Karabahissa taisteltiin myös sunnuntaina. Alueen viranomaiset syyttivät Azerbaidzanin asevoimia iskuista Askeran ja Martunin alueille. Azerbaidzan puolestaan kertoi iskuista sen asemiin.

Armenia syytti Azerbaidzania iskuista siviilikohteisiin, minkä Azerbaidzan kiistää.