Vuoden Yrit­tä­jä­nai­nen Nina Möm­mö-Kos­ki­nie­mi tykkää ih­mi­sis­tä

Nina Mömmö-Koskiniemi on työskennellyt pian vuoden Kemin vanhassa asemarakennuksessa. Nina Mömmö-Koskiniemi on työskennellyt pian vuoden Kemin vanhassa asemarakennuksessa.
Nina Mömmö-Koskiniemi on työskennellyt pian vuoden Kemin vanhassa asemarakennuksessa.
Nina Mömmö-Koskiniemi on työskennellyt pian vuoden Kemin vanhassa asemarakennuksessa.
Kuva: Jussi Saarela

Kemin Yrittäjänaiset ry:n Vuoden Yrittäjänainen Nina Mömmö-Koskiniemi kuuntelee työssään ongelmiensa kanssa painiskelevia asiakkaitaan ja auttaa heitä. Hän tekee sitä mielellään, koska tykkää ihmisistä.

– Minusta ihminen on tosi kiehtova. Ihmisen kasvaminen ja käyttäytyminen ovat kiinnostaneet minua aina, yksin yrittävä Mömmö-Koskiniemi sanoo.

Hän on keskittynyt psykoterapian ja seksuaaliterapian antamiseen. Terapian tukena hän käyttää hypnoterapiaa, korva-akupunktiota tai muita toiminnallisia menetelmiä. Myös työhyvinvointipalvelut ja työnohjaus sekä koulutuksien ja luentojen pitäminen kuuluvat hänen palveluvalikoimaansa.

Tmi Terapia ja Koulutus Nina Mömmö-Koskiniemi toimii hyvinvointiin keskittyneiden yritysten Kemin Hyvinvointiasemalla, joka sijaitsee Kemin vanhassa asemarakennuksessa. Lisäksi yrityksellä on tilat Oulussa.

Mömmö-Koskiniemellä käy asiakkaita psykoterapiassa ja seksuaaliterapiassa eri puolilta Suomea.

Minusta ihminen on tosi kiehtova. Ihmisen kasvaminen ja käyttäytyminen ovat kiinnostaneet minua aina.
Nina Mömmö-Koskiniemi
Yrittäjä

Yritys näki päivänvalon kymmenen vuotta sitten. Päätoimisesti Mömmö-Koskiniemi on ollut yrittäjä vuodesta 2011. Sitä ennen hän opetti lähes kaksikymmentä vuotta hoitajille psykologiaa ja päihdetyötä. Uransa alussa hän työskenteli sairaalassa, lastentarhassa, seurakunnassa kristillisen kasvatustyön parissa ja yläasteen uskonnonopettajan sijaisena.

– Enää en vaihtaisi takaisin toiselle töihin. Vaikka olin palkkatyössä yötä päivää, palkka oli aina sama. Jos on kova tekemään töitä, kannattaa alkaa yrittäjäksi.

Yrityksen perustamisvaiheessa hän sai apua Meri-Lapin-Startista, Kemin kaupungilta ja Kemin Yrittäjänaiset ry:ltä, joka toimii hänen tukipilarinaan edelleen.

– Yksin yrittäviltä yrittäjänaisilta olen saanut hyviä ideoita. Varsinkin alkuvaiheessa sitä miettii, että onko tehnyt tyhmiä juttuja, kannattaako tätä jatkaa ja milloin tämä homma alkaa kannattamaan. Olen myös itse neuvonut mielellään aloittavia yrittäjiä

Koulutukseltaan Mömmö-Koskiniemi on kasvatustieteen maisteri pääaineenaan kasvatuspsykologia, auktorisoitu seksuaaliterapeutti ja erityistason psykoterapeutti. Ruotsissa lapsena asumisen ansiosta hän on kaksikielinen.

Mömmö-Koskiniemi toivoo, että Kemin kaupunki ostaisi palveluja nykyistä enemmän paikallisilta yrittäjiltä eri aloilla ja paikalliset ihmisetkin käyttäisivät lähipalveluja mahdollisemman paljon, jotta hyvinvointi seudulla lisääntyisi.

Kemin Yrittäjänaiset ry valitsi myös hallituksensa vuodelle 2020. Mervi Nurminen jatkaa yhdistyksen puheenjohtajana. Muina hallituksen jäseninä jatkavat Tiina Anttila, Anne Juopperi, Anu Grönlund, Susanna Niskala-Sorsa, Anne Tapio ja Mervi Anttila.

Hallituksen uusia jäseniä ovat Heidi Alakorpi ja Leila Roivainen.