Lapsiperheet: Tervola maksaa Lapin muh­kein­ta vau­va­ra­haa, neljä lap­pi­lais­kun­taa ko­sis­ke­lee lap­si­per­hei­tä mak­sut­to­mal­la päi­vä­hoi­dol­la

Kolumni: Timo Soini ki­roai­si myös vihreän siir­ty­män

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Vuoden Saa­me­lai­nen Pirita Näk­kä­lä­jär­vi: "Saanan valaisu on ir­vo­kas, mauton ja ko­lo­nia­lis­min henkeä huokuva hanke"

–Itse näen, että Saanan valaisu on irvokas, mauton ja kolonialismin henkeä huokuva hanke keskellä läpeensä kolonisoitua, kansallisvaltioiden pilkkomaa ja maankäyttöpaineiden kuristamaa Saamenmaan ydinaluetta.

Näin kommentoi Ekonomi ja Yle Saamen päällikkönä vuosina 2012–2016 toiminut Pirita Näkkäläjärvi, joka valittiin Vuoden 2017 saamelaiseksi marraskuun alussa.

Inarista kotoisin oleva Näkkäläjärvi tunnetaan aktiivisena saamelaisasioiden esiintuojana myös sosiaalisessa mediassa.

Valotaiteilija Kari Kola työryhmineen on saanut valotaideteoksen toteuttamiseen luvan Saamelaiskäräjiltä. Näkkäläjärvi kaipaa lisää saamelaisyhteisön keskinäistä puhetta.

–Asiasta päätettäessä on kaksi tasoa: käytännöllinen, paikallinen taso sekä symbolinen, koko saamelaisuutta koskeva taso.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.