pääkirjoitus: Saa­me­lais­kä­rä­jät hy­väk­syi kiis­tel­lyn saa­me­lais­la­ki­esi­tyk­sen lähes yk­si­mie­li­ses­ti – vas­taa­vaa komp­ro­mis­si­ha­lua toi­voi­si löy­ty­vän edus­kun­nas­ta­kin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Tilaajille

Vuoden ky­lä­kil­pai­lun kun­nia­mai­nin­ta Yl­läs­jär­ven kylälle

Kunniamaininnat Vuoden kylä -kilpailussa myönnettiin Ylläsjärven kylälle ja Oravin kylälle Etelä-Savoon. Valtakunnalliseksi vuoden kyläksi on valittu Lantulan kylä Sastamalasta.

Valintaraati piti Kittilän ja Kolarin kuntien alueella sijaitsevaa Ylläsjärven kylää erinomaisena esimerkkinä kylästä, joka on saanut houkuteltua uusia asukkaita esimerkiksi uuden kyläkoulun avulla. Ylläsjärven voimakas talkookulttuuri ja intohimoinen kehittämistyö ovat arvokkaita asioita kylätoiminnalle.

— On hienoa, että meidän monivuotinen työmme ja kymmenet tuhannet talkootyötunnit on huomioitu myös valtakunnallisesti. Olemme jo vuosia määrätietoisesti kehittäneet kyläämme ja panostaneet viihtyisyyteen. Kyläämme on vetovoimaa ja tänne olisi tulijoita, kunhan saamme kylään asuntoja ja tontteja, Ylläsjärven kyläyhdistyksen sihteeri Johanna Koivumaa sanoo tiedotteessa.

Ylläsjärvi valittiin vuoden Lappilaiseksi kyläksi 2020, jolloin Ylläsjärven voiton ratkaisi pitkäjänteinen ja valtava työ, mitä kyläläiset ovat vuosien varrella tehneet oman kylän kehittämisessä ja viihtyisyyden luomisessa niin oman kylän asukkaille kuin mökkiläisillekin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.