ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

VPS sinetöi Hel­sin­gin IFK:n pu­toa­mi­sen Veik­kaus­lii­gas­ta – KuPS kukisti Hongan ja piti HJK:n var­pail­laan

Helsingin IFK:n putoaminen miesten jalkapalloliigasta varmistui sunnuntaina, kun HIFK hävisi vieraskentällä Vaasan Palloseuralle maalein 0–4 eikä pysty enää tavoittamaan karsijan paikalla olevaa FC Lahtea.

Jesper Engström teki ottelun ensimmäisen maalin kolmannella peliminuutilla. Kalle Multanen tuplasi vaasalaisten johdon toisen puoliajan alussa. Tete Yengi ja Samu Alanko pääsivät myös maalin makuun.

Takavuosikymmenten menestysseura HIFK palasi pääsarjaan kausiksi 2015–17, haki vauhtia Ykkösestä 2018 ja pelasi nyt neljännen peräkkäisen pääsarjakautensa.

HIFK on voittanut kuluvalla kaudella vain yhden ottelun ja kohtaa vielä IFK Mariehamnin ja FC Lahden.

IFK Mariehamn säilyy - FC Lahti karsintoihin

IFK Mariehamn varmisti liigapaikkansa, kun se kukisti vieraissa Tampereen Ilveksen 3–2. FC Lahti ei voi enää tavoittaa saarelaisia ja joutuu karsintoihin Ykkösen toiseksi parhaan joukkueen kanssa. AC Oulu voitti FC Lahden 2–1.

Kuopion Palloseura pitää kiinni pienestä mestaruusmahdollisuudestaan ja kukisti Janis Ikaunieksin kahden täysosuman vauhdittamana Hongan 3–2. Voittomaalin kirjautti Gabriel Bispo dos Santos. Honka on kolmantena.

KuPS nousi kahden pisteen päähän sarjakärki HJK:sta, joka kohtaa kierroksen myöhäisottelussa Interin.

Haka nujersi Lee Erwinin täysosumilla SJK:n 2–0.