kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Tilaajille

Virpi Suu­ta­ril­le Suo­mi-pal­kin­to

Muita palkinnon saajia ovat Mikko Alatalo, Eero Aho, Anna-Riikka Carlson, Ilosaarirock, lastenmusiikkiyhtye Fröbelin Palikat sekä Suomussalmella sijaitseva Hiljainen kansa -ympäristötaideteos.

Elokuvaohjaaja Virpi Suutari on yksi ansioituneista taiteilijoista ja toimijoista, joille tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko on myöntänyt Suomi-palkinnon.

Virpi Suutari on tehnyt dokumentteja syrjäytyneistä, rikkaista, yrittäjistä, pariskunnista, sodasta ja lapsista. Viime vuonna julkaistu dokumentti Aalto toi uutta näkökulmaa arkkitehtineron työskentelyyn ja nosti esiin Aallon ja hänen ensimmäisen vaimonsa Ainon välisen herkän suhteen. Dokumenttiin osaksi otetut arkistoaineistot laajensivat moniäänisellä kerronnalla kuvaa erikoislaatuisesta ihmisestä.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että Suutari on nähnyt kuvattavaa siellä, missä sitä ei aina nähdä. Hän on antanut äänen erilaisille yhteiskunnan ryhmille ja yksilöille, silmän tasalta ja suurella lämmöllä – ilman ivaa tai arvottamista.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi