Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Lapin Kansan kalakilpailu: Suuria ahvenia ja hurjia har­juk­sia

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Vilju antoi voi­mien­sa puhua Ver­mos­sa – ”Tosi vahva he­vo­nen”

Espoo

Keskiviikkona Vermossa ravatussa Sisusarjassa Santtu Raitalan ohjastama Vilju sai kirkkaimman palkinnon pitkän matkan kilpailun uurastuksestaan.

Joroisissa asuvan Olli-Pekka Hämäläisen valmentaman Viljun alkumatka sujui muita hitaammin ja 9-vuotias jäi takamatkalta entisestään. Raitalan ajokki jaksoi pitkän kirin ulkoradoilla ja vyöryi marginaaliaan helpompaan voittoon.

– Vilju on tosi vahva hevonen, jolla oli helppo tehdä ratkaisu hyvissä ajoin. Suoran alussa tuntui, että Viljulla on paras vauhti. Keskityttiin pollen kanssa pitämään askeleet oikeina, Raitala sanoi voittajahaastattelussa.

Raitala ajoi toisenkin Toto65-voiton. Hänen ohjastamansa It's Raining Men on puhjennut loistavaan syysvireeseen, ja viime viikolla Vermossa parhaaksi yltänyt 5-vuotias uusi temppunsa. Se voitti lyhyen matkan kilpailun ennätyksellään 1.12,1aly.

17-vuotias näytti ohjastamisen mallia

Nuorten ohjastajien kilpailusarjassa Salamakypärissä loppu häämöttää, ja Vermossa ravattiin kolmanneksi viimeinen osalähtö. Tällä kaudella läpi lyönyt ohjastajalupaus Tuukka Varis teki kisassa oikeita ratkaisuja ja 17-vuotias nuorukainen pääsi voittajaseremonioihin.

Hämeenkyrössä asuva Varis ajoi menestysvalmentaja Tuomas Korvenojan valmentaman Salty Dogin parhaaksi. Varis oli saanut ennen lähtöä Korvenojalta vinkkejä, joita kertoi kuunnelleensa korvat höröllä.

– Tuomas sanoi, että Salty Dog on tasavauhtinen hevonen. Koitettiin ajella sen mukaan, ja juoksu meni mukavasti, kun päästiin johtavan rinnalle, Varis iloitsi.

Jere Hurme jatkaa Salamakypärien kokonaiskilpailun kärkipaikalla. Vermossa hän sijoittui Quandary Tilen rattailla hopealle.

Tapio Perttusen valmentama ja ohjastama Stop The Press jatkoi uraansa neljän kisan jälkeen vailla tappioita.

Nuorten sarjan paras oli Henna Halmeen ajama BWT Highway Star. Voimaliigan ykköseksi veti Fazimo.