hotellihankkeet: Inariin on suun­nit­teil­la uusi luk­sus­ho­tel­li Juu­tuan­joen rantaan

Pääkirjoitus: Pakko on hyvä kan­nus­tin hy­vin­voin­ti­alueil­le

Lapin Kansa live: Arctic Volley ja Pölkky Kuusamo koh­taa­vat har­joi­tus­ot­te­lus­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Vilho Pa­lo­saa­ri pon­nis­ti uransa parhaan si­joi­tuk­sen mä­ki­hy­pyn maail­man­cu­pis­sa

Zakopane/Helsinki
Vilho Palosaari hyppäsi sunnuntaina uran parhaan maailmancupin sijoituksensa Zakopanessa.
Vilho Palosaari hyppäsi sunnuntaina uran parhaan maailmancupin sijoituksensa Zakopanessa.
Kuva: Jussi Väätäinen

Suomen Vilho Palosaari sijoittui 23:nneksi ja Antti Aalto 26:nneksi mäkihypyn miesten maailmancupin kilpailussa Puolan Zakopanessa.

Palosaari hyppäsi sunnuntaina seitsemännen maailmancupin henkilökohtaisen kilpailunsa ja pystyi tasapainoiseen suoritukseen. Ensimmäisen kierroksen 130,5 ja toisen kierroksen 125,5 metriä kantaneet hypyt toivat 18-vuotiaalle uran toistaiseksi parhaan sijoituksen maailmancupissa. Hän avasi pistetilinsä jo uudenvuodenpäivänä Saksan Garmisch-Partenkirchenissä 26. sijalla.

Suomen joukkueen konkari Aalto hyppäsi ensimmäisellä kierroksella 120 ja oli 19:ntenä, mutta toisen kierroksen 114-metrinen pudotti hänet Palosaaren taakse. Aalto ylsi pisteille kuudennessa kilpailussa tällä kaudella.

Granerud kukisti Kubackin

Keski-Euroopan mäkiviikon voittanut Norjan Halvor Egner Granerud jakoi kolmannen sijan avauskierroksen jälkeen, mutta pamautti toisella kierroksella 141 metriä ja nousi kotiyleisön suosikki Dawid Kubackin ohi voittajaksi. Puolalainen johti ensimmäisen kierroksen jälkeen 137,5 metrin siivullaan, mutta toisen kierroksen 124-metrinen tuotti yhden kauden harvoista epäonnistumisista.

Itävallan Stefan Kraft oli kolmas. Ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena ollut Itävallan Jan Hörl putosi viidenneksi, ja Granerudin kanssa kolmatta sijaa jakanut Slovenian Anze Lanisek neljänneksi.

Suomen joukkue sijoittui lauantaina joukkuemäessä kuudenneksi tasaisella suorituksella, mutta kvartetista Niko Kytösaho (33:s) ja Eetu Nousiainen (34:s) jäivät sunnuntaina niukasti toiselta kierrokselta. Vaihtelevissa tuulioloissa käydyssä kilpailussa Kytösaho jäi 3,6 ja Nousiainen neljä pistettä toisen kierroksen paikasta.