Työtaistelut: SAK ja jä­sen­lii­tot aloit­ta­vat po­liit­ti­set työ­tais­te­lu­toi­met ensi vii­kol­la – EK:n Hä­kä­mies toi­min­ta­päi­vis­tä: Ää­rim­mäi­sen huo­les­tut­ta­vaa

kolumni: Jos Jasper Pääk­kö­nen sai Inarin ran­nal­ta paikan luk­sus­mat­kai­luun, saako myös Veikko Le­so­nen?

pääkirjoitus: Orpon hal­li­tuk­sen en­sim­mäi­nen bud­jet­ti jatkaa valtion vel­kaan­tu­mis­ta en­ti­seen tahtiin

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Viime kevään sen­saa­tio­pe­laa­jan Miska Yli­tol­van yli vuoden piina päättyi – "Tämän hetken eteen on pais­kit­tu töitä"

Tampere
Rovaniemen Palloseurasta Helsinkiin siirtynyt Miska Ylitolva yllätti reilu vuosi sitten tulemalla valituksen Huuhkajiin.
Rovaniemen Palloseurasta Helsinkiin siirtynyt Miska Ylitolva yllätti reilu vuosi sitten tulemalla valituksen Huuhkajiin.
Kuva: EPA

Vuosi sitten keväällä rakettimaisen nousun kotimaisen jalkapallon huipulle tehneen Miska Ylitolvan pitkä piina päättyi sunnuntaina Tampereen Ratinassa. Rovaniemeltä maailmalle lähtenyt Ylitolva pelasi ensimmäisen kerran miesten liigaottelun avauskokoonpanossa yli vuoteen, kun HJK nousi lisäajalla 1–1-tasapeliin Ilvestä vastaan.

– Kova työ ja vaikeita aikoja takana. Nousu oli nopea, mutta sen jälkeen tulivat kaikki takaiskut. Tämän hetken eteen on paiskittu töitä, 54 minuuttia Ratinassa HJK:n oikealla laidalla uurastanut Ylitolva sanoi.

Laitapuolustaja ehti tehdä talvella 2022 jopa maajoukkuedebyyttinsä ennen ensimmäistä liigaotteluaan, mutta sairastelut ja lihasvammat estivät täysipainoisen pelaamisen ja harjoittelun yli vuoden ajan.

– En ole ikinä ennen tämmöistä kokenut. Henkisesti tämä oli ihan uusi juttu. En ihan osannut odottaa, että se olisi tällaista. Mutta luultavasti tästäkin kasvaa, vasta toisen kerran HJK:n avauskokoonpanossa urallaan pelannut Ylitolva kuvaili.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskelan mukaan Ylitolva tarvitsee nyt ennen kaikkea ehjiä harjoitusviikkoja ja peliminuutteja.

– Sitä kautta toivottavasti pääsee taas kohti sitä, miltä vuosi sitten näytti. Mennään päivä, treeni ja viikko kerrallaan. Kaikki on nyt plussaa, kun edetään kohti sadan prosentin kuntoon pääsemistä, Koskela sanoi.

Ilves katkaisi sunnuntaina peräti seitsemän ottelun ja lähes neljän vuoden mittaiseksi venyneen tappioputkensa HJK:ta vastaan. Sebi James Ngor iski toisen jakson alussa isäntien avausmaalin, mutta Bojan Radulovic tasoitti lisäajalla.

Lauri Ala-Myllymäellä oli tilaisuus tuplata isäntien johto pian avausmaalin jälkeen, mutta rangaistuspotku painui pallon mitan ohi HJK-maalin oikean alakulman.