Pääkirjoitus: Mo­ni­puo­li­nen elin­kei­no­ra­ken­ne on paras turva ja tae Lapin kas­vul­le ja ke­hi­tyk­sel­le

Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Viime kauden prons­si­jouk­kue piti miesten len­to­pal­lo­lii­gan avauk­ses­sa sar­ja­nou­si­jan ai­sois­sa

Kyyjärvi

Viime kaudella SM-pronssia lentopallon miesten Mestaruusliigassa voittanut Akaa-Volley otti kauden 2022–23 avausottelussa sunnuntaina kolme pistettä, kun sarjaan noussut Kyyjärven Kyky ei pystynyt yli 500 katsojalle 1 300 asukkaan kunnassa tarjoamaan edes yhtä erävoittoa.

Erävoitto oli Kyyjärvelle lähellä avauserässä, mutta Olli Kunnarin valmentama Akaa-Volley piti erän itsellään pistein 25–23 ja voitti lopulta liigan avausottelun 3–0.

Loimusta siirtynyt iranilainen hakkuri Ali Fazli teki vieraille 19 pistettä. Liigatulokas Mohammedreza Beyk teki 12 ja Kuopiossa muutama vuosi sitten pelannut Greg Petty 14 pistettä.

– Kun tekee vain yhden suoran hyökkäysvirheen ja tappoprosentti on yli 60, niin aika huonosti pitäisi muuten pelata että häviää. Kauden avaus oli hyvä kaikin puolin ja uudet pelaajat erinomaisia, Kunnari iloitsi.

Akaan hyökkäysten onnistumisprosentti oli peräti 66, kun Kyyjärven vastaava luku oli 45. Tiikereistä siirtynyt hakkuri Oskari Keskinen oli 15 pisteellä kotijoukkueen tehokkain. Kyyjärvi voitti läpisyötöt eli ässät 8–3, mutta ei muita tilastoja.

– Tunnelma oli hyvä, ääntä riitti, ja Kyky näytti kuuluvansa liigaan. Omasta edellisestä pelistä täällä oli noin 20 vuotta. Se oli jokin harjoitusottelu, Kunnari muisteli.