sää: Helteet jat­ku­vat lop­pu­vii­kon ajan, mutta sitten vii­le­nee – sun­nun­tai­na Lapin yli kulkee sade- ja uk­kos­rin­ta­ma

pääkirjoitus: Ke­mi­jär­ven bio­ja­los­ta­mon ra­ken­ta­mi­sel­le ei ole vi­ra­no­mai­ses­tei­tä, mutta muita esteitä löytyy – suurin niistä on hank­keen hei­ken­ty­nyt us­kot­ta­vuus

Vii­den­nek­si ajanut Emma Ki­mi­läi­nen hukkasi kol­mos­si­jan Miamin radalla aivan lopussa

Miami
Emma Kimiläinen ajoi viidenneksi Miamissa.
Emma Kimiläinen ajoi viidenneksi Miamissa.
Kuva: SHAWN THEW

Suomen Emma Kimiläinen osoitti rata-autoilun naisten W Series -kauden avausviikonloppuna Yhdysvaltain Miamissa, että häneltä löytyy vauhtia. Puma-kuljettaja Kimiläinen oli sunnuntaina toisessa kisassa viides, mutta parempaankin oli mahdollisuuksia.

Kolmannesta ruudusta lähtenyt Kimiläinen oli ennen viimeisen kierroksen alkua kolmantena, mutta Britannian Alice Powell osui hänen autonsa perään, ja suomalainen putosi kaksi sijaa.

Lauantain avauskisassa Kimiläinen oli kiinni voitossa päätöskierrokselle saakka, mutta teki uusintalähdön jälkeen virheen, kolaroi ja putosi 15:nneksi.

Miamin kaksi kisaa voitti Britannian Jamie Chadwick, jolla on W Seriesin molemmat mestaruudet vuosilta 2019 ja 2021. Kimiläinen oli viime kauden loppupisteissä kolmas.

Kausi jatkuu kahden viikon päästä Barcelonassa.