Pääkirjoitus: Ener­gian rajua hin­nan­nou­sua on kom­pen­soi­ta­va ku­lut­ta­jil­le, tuki pitää koh­dis­taa täsmänä eniten kär­si­vil­le

Kuolleet: Ve­sa-Mat­ti Loiri oli lu­kui­sis­sa ur­hei­lu­har­ras­tuk­sis­saan mää­rä­tie­toi­nen ja eh­do­ton­kin – "Lähti siltä sei­so­mal­ta ovet pauk­kuen"

Katso kuvat: Uusien kas­vo­jen Ro­Ki–­ka­ra­vaa­ni hyppäsi jäälle

Vers­tap­pen hal­lit­si Mek­si­kos­sa, MM-etu­mat­ka nyt 19 pis­tet­tä - Räik­kö­nen hie­nos­ti pis­teil­le, Bot­tak­sen kisasta ka­tast­ro­fi heti alussa

Mexico City
Max Verstappen ajoi röyhkeästi johtopaikalle jo ensimmäisessä mutkassa.
Max Verstappen ajoi röyhkeästi johtopaikalle jo ensimmäisessä mutkassa.
Kuva: Carlos Ramirez

Red Bullin Max Verstappen ajoi suvereeniin voittoon formula ykkösten MM-kauden Meksikon gp:ssä, jossa draamaa koettiin vain kisan alkuhetkillä. Mercedeksen Lewis Hamilton oli toinen ja Red Bullin Sergio Perez kolmas. Verstappen johtaa Hamiltonia MM-pisteissä 19 pisteellä, kun jäljellä on neljä kilpailua.

Paalupaikalta startannut Mercedeksen Valtteri Bottas pyörähti alussa saatuaan osumaa McLarenin Daniel Ricciardolta, eikä Bottaksella ollut sen jälkeen saumoja kisassa. Bottas oli lopulta 15:s.

Viimeisellä kierroksella Bottas teki kuitenkin hieman kiusaa Verstappenille, kun hän riisti nopeimman kierroksen hollantilaiselta. Bottas ei nopeimmasta kierroksesta annettavaa MM-pistettä saanut, sillä sen saadakseen pitää sijoittua kymmenen parhaan joukkoon. Tuon riiston myötä valmistajien MM-taistossa Mercedes kuitenkin johtaa Red Bullia pisteellä.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen ajoi viimeisen F1-kautensa neljännen pistesijan sijoituttuaan kahdeksanneksi. Se sivuaa Räikkösen kauden parasta.

Kimi Räikkönen ajoi komeasti MM-pisteille.
Kimi Räikkönen ajoi komeasti MM-pisteille.
Kuva: Francisco Guasco

Verstappen sai keskittyä omaan ajoon

Verstappenille kisa oli lopulta varsin helppo sen jälkeen, kun hän oli ohittanut pian lähdön jälkeen Bottaksen juuri ennen suomalaisen spinnausta.

– Siinä oli kolme vierekkäin ja yritin vain jarruttaa niin myöhään kuin mahdollista. Nousin kolmossijalta ykköseksi ja sen jälkeen pystyin keskittymään omaan ajooni. Ja autossa oli uskomaton vauhti, jo kolmannen voittonsa Meksikossa ottanut Verstappen kertasi ratahaastattelussa kisan alkua ja sujumista.

Ensimmäistä mestaruuttaan jahtaava Verstappen ei suostu vielä maalailemaan mestaruusjuhlia. F1-sarja jatkuu ensi viikonloppuna Brasilian gp:llä Sao Paulossa.

– Pitkä tie vielä edessä. Totta kai näyttää hyvältä, mutta kaikki voi kääntyä nopeasti. Odotan innolla Brasiliaa, minulla on sieltä hyviä muistoja, Verstappen sanoi.

Hamilton myönsi olleensa varsin voimaton Verstappenin kanssa.

– Onnittelut Maxille, tuo auto oli ylivoimainen tänään. Annoin kaikkeni ja minulla oli hieno taistelu Sergion kanssa lopussa. Nautin kisasta, Hamilton sanaili.

Meksikolainen Perez oli onnensa kukkuloilla hänen nimeään laulavien maanmiesten edessä. Perez on ensimmäinen palkintopallille yltänyt meksikolaiskuski Meksikon gp:ssä.

– Uskomaton päivä, mutta totta kai halusin enemmän. Halusin kaksoisvoiton tallille, mutta ei minulla ollut yhtäkään mahdollisuutta (ohittaa Hamiltonia). Annoin koko sydämeni näille ihmisille (yleisölle), ja itse asiassa pystyin kuulemaan heidät ajaessani. Se oli upeaa, Perez sanoi.

Valtteri Bottaksen kisa meni pilalle ensimmäisessä mutkassa ja murheita riitti jatkossakin.
Valtteri Bottaksen kisa meni pilalle ensimmäisessä mutkassa ja murheita riitti jatkossakin.
Kuva: Francisco Guasco / POOL