Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Itäraja: Ra­ja-Joo­se­pis­sa rau­hal­li­nen yö, ei ra­jan­ylit­tä­jiä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Ve­rot­ta­ja tarjoaa mah­dol­li­suu­den ve­ro­va­pai­siin etä­pik­ku­jou­lui­hin – työn­an­ta­ja voi tarjota ruuan ja juomat kotiin

Kotiin lähetetty joululahja on verovapaa, jos koko henkilökunta saa lahjan.

Tänä vuonna työpaikan pikkujouluihin voi osallistua myös kotoa käsin, kun koronakriisi rajoittaa tilaisuuksien järjestämistä kasvokkain.
Tänä vuonna työpaikan pikkujouluihin voi osallistua myös kotoa käsin, kun koronakriisi rajoittaa tilaisuuksien järjestämistä kasvokkain.
Kuva: Emilia Kangasluoma

Suomessa kiihtyvä koronaepidemia uhkaa lähestyvää pikkujoulukautta ja rajoittaa yritysten perinteisten tilaisuuksien järjestämistä. Verottajan mukaan työnantaja voi kuitenkin järjestää verovapaasti myös etäpikkujouluja ja muita virtuaalisia virkistystilaisuuksia.

Verohallinto kertoo tiedotteessaan, että työnantaja voi tarjota etäosallistujille verovapaasti ohjelman, ruuat ja juomat.

Työnantaja voi järjestää ruokien ja juomien toimituksen kotiin tai työntekijä voi hakea työnantajan järjestämän ruoan ja juomat tietystä paikasta.

Etäosallistujille annetut ruoka- ja juomalahjakortit sen sijaan ovat työntekijälle veronalaista palkkaa.

Pienimuotoinen joululahja työntekijöille verovapaa

Lisäksi työnantaja voi lähettää etätyöntekijöille pienimuotoisia muistamisia, esimerkiksi joululahjan verovapaasti kotiin. Kotiin lähetetty joululahja on kuitenkin verovapaa vain, jos koko henkilökunta saa lahjan.

Verovapaiden lahjojen yhteenlaskettu arvo voi olla korkeintaan 100 euroa vuodessa. Lahja voi olla työnantajan valitsema esine, pääsylippu, palvelu tai yksilöity lahjakortti.

Yksilöyty lahjakortti tarkoittaa tietyn palvelun tai esineen ostamista tietystä paikasta. Työntekijä voi myös valita lahjan työnantajan määrittelemistä vaihtoehdoista. Rahana tai rahaan verrattavana suorituksena annetut lahjat ovat aina työntekijän palkkaa.

Jos työnantajan antamien lahjojen yhteenlaskettu arvo on yli sata euroa, lahja on työntekijälle veronalainen etu.