pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tos etenee, eivätkä sen vai­ku­tuk­set ole enää kai­kil­ta osin py­säy­tet­tä­vis­sä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Ver­haeg­he sinkosi Flo­ri­dan jat­ko­ajal­ta pu­do­tus­pe­lien toi­sel­le kier­rok­sel­le – Bar­ko­vil­le maali, Luos­ta­ri­sel­le syöt­tö­pis­te

Dallas siirsi ratkaisun Calgarya vastaan seitsemänteen peliin, ja New York tasoitti Pittsburghia vastaan.

Aleksandr Barkov johti joukkojaan edestä ja teki mm. maalin päätöserässä.
Aleksandr Barkov johti joukkojaan edestä ja teki mm. maalin päätöserässä.
Kuva: Panthers

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthers varmisti jatkopaikkansa otettuaan Washington Capitalsista vierasvoiton maalein 4–3. Seurat lähtivät kuudenteen kohtaamiseensa 3–2–tilanteesta, ja neljännen voittonsa myötä Florida etenee pudotuspelien toiselle kierrokselle.

Ottelun maalitilin avasi toisessa erässä Washingtonin Nic Dowd, mutta erästä lähdettiin 1–1-tilanteessa Ryan Lombergin tasoitettua noin kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin. Lombergin onnistumista alusti myös Eetu Luostarinen.

Floridan suomalaiskippari Aleksander Barkov vei joukkonsa 3–2-johtoon päätöserän loppupuoliskolla, mutta T.J. Oshie saatteli pelin maalillaan jatkoajalle, kun peliaikaa oli jäljellä minuutin verran.

Carter Verhaeghe iski Floridan voittomaalin, kun jatkoaikaa oli takana kaksi minuuttia ja 46 sekuntia. Lisäksi hän otti syöttöpisteen Claude Giroux'n päätöserän onnistumisesta.

Giroux teki vastapalveluksen avittamalla Verhaeghen maalissa jatkoajalla. Giroux kirjautti lisäksi syöttöpisteen myös Barkovin päätöserän maalista.

Florida 2. kierrokselle ensi kertaa sitten vuoden 1996

Ottelun ratkaissut Verhaeghe on ollut kovassa iskussa näiden pudotuspelien aikana. Hänen jatkoaikamaalinsa tasoitti ottelusarjan voitot aiemmin tällä viikolla 2–2:een sen jälkeen, kun Washington oli päässyt karkaamaan johtoon.

Seurojen edellisestä kohtaamisessa kanadalainen puolestaan teki viisi pistettä ja sai tililleen joukkuekohtaisen playoff-ennätyksen. Verhaeghe teki ottelussa kaksi maalia ja tarjoili kolme syöttöä.

Jatkoon voitoilla 4–2 luisteleva Florida otti nhl.comin mukaan samalla ensimmäisen pudotuspelien ottelusarjan voittonsa sitten vuoden 1996.

– Tämä tuntuu ällistyttävältä. Hetken aikaa tuumimme, että mitä nyt tapahtuu? Yhdeksän vuotta täällä jatkuneen urani aikana en ole päässyt toiselle kierrokselle, joten se tuntuu mahtavalta, Panthersin kapteeni Aleksander Barkov sanoi NHL:n nettisivuilla.

Barkov keräsi ottelusarjan aikana kaksi maalia ja neljä syöttöä.

– Mutta samanaikaisesti tiedän, että työtä on jäljellä paljon. Juuri nyt nautin tästä ja yritän palata töihin huomenna, Barkov jatkoi.

Florida saa toisella kierroksella vastaansa Toronto Maple Leafsin tai Tampa Bay Lightningin. Toronton ja Tampan ottelusarja on tasoissa 3–3, ja jatkoon pääsevän joukkueen on määrä selvitä vielä myöhemmin tänä viikonloppuna.

Dallas siirsi ratkaisua, Hintz ja Heiskanen osuivat

Dallas Stars venytti länsilohkon ensimmäisen kierroksen ottelusarjansa Calgary Flamesia vastaan seitsemänteen peliin voittamalla kuutosottelun maalein 4–2. Roope Hintz teki Dallasin 1–0-maalin ensimmäisessä erässä, ja hänelle kirjattiin myös syöttöpiste.

Flames tuli kahden maalin tappioasemasta 2–2-tasatilanteeseen, kun Mikael Backlundin laukauksen paluukiekko kimposi maaliin Starsin puolustajan Miro Heiskasen kautta.

Heiskanen kuittasi tilanteen laukomalla Starsin 3–2-johtomaalin ja Tyler Seguin teki ottelun viimeisen maalin tyhjiin viimeisellä minuutilla.

Seitsemäs ottelu pelataan Calgaryssa sunnuntaina.

Kapanen nappasi syöttöpisteen

New York Rangers tasoitti vierasvoitollaan ottelusarjan 3–3:een. Newyorkilaiset kaatoivat Pittsburgh Penguinsin maalein 5–3, ja seurat lähtevät etsimään ratkaisua vielä seitsemännestä ottelusta.

Isännät avasivat maalitilin jo ensimmäisessä erässä, jonka he jättivät taakseen 2–0-johdossa. Jeff Carterin avausmaalia oli rakentamassa myös suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen.

Toisessa erässä New Yorkin Mika Zibanejad kuitenkin aloitti uurastuksensa. Mies teki ensin puoleentoista minuuttiin kaksi maalia ja otti vielä syöttöpisteen erän jälkimmäisellä puoliskolla Chris Kreiderin maalista.

Kreiderin tuoma johto kesti kuitenkin alle kaksi minuuttia, sillä Jevgeni Malkin tasasi tilit vielä saman erän aikana.

Kolmannen erän lopulla Kreider kuitenkin vei seuran toistamiseen johtoon maalilla, josta pistekuningas Zibanejad kirjautti taas syöttöpisteen.

Loppulukemat sinetöi ottelun viimeisellä minuutilla Andrew Copp New Yorkin illan ainoalla maalilla, josta Zibanejad ei napannut pisteen pistettä.

Paikka pudotuspelien toiselle kierrokselle kirpoaa neljällä voitolla. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran sunnuntaina.

Seuraavan ottelun voittaja kohtaa toisella kierroksella joko Carolina Hurricanesin tai Boston Bruinsin.

NHL:

Pudotuspelien 1. kierrosta (neljällä voitolla jatkoon):

Itälohko:

Pittsburgh–NY Rangers 3–5 (2–0, 1–3, 0–2)

P: Kasperi Kapanen 0+1

Voitot 3–3

Washington–Florida je. 3–4 (0–0, 1–1, 2–2, 0–1)

F: Aleksander Barkov 1+0, Eetu Luostarinen 0+1

Florida toiselle kierrokselle voitoin 4–2.

Länsilohko:

Dallas–Calgary 4–2 (0–1, 2–2, 1–0)

D: Roope Hintz 1+1, Miro Heiskanen 1+0, Joel Kiviranta 0+1

Voitot 3–3.