Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Venla Tau­la­vuo­ri nos­tet­tiin nuorten suun­nis­tus­maa­jouk­kuee­seen

Suunnistuksen nuorten maajoukkueen valintaleiri pidettiin viikonloppuna. Leirin perusteella maajoukkueeseen nimettiin seitsemän uutta nuorta. Yksi uusista on Alatornion Pirkkojen lupaus Venla Taulavuori, joka nappasi mitaleita kesän SM-rasteilla ja oli nuorten EM-kisoissa hopeaa voittaneessa viestijoukkueessa.

Nuorten maajoukkueen valintajärjestelmää muutettiin tänä syksynä niin, että maajoukkuepaikka on lähtökohtaisesti aina kaksivuotinen ja uudet urheilijat valitaan syksyisin kilpailumenestyksen sekä valintaleirin testien ja haastattelujen perusteella.

– Nuorten maajoukkuetoiminnassa pyritään pitkäjänteiseen valmennuksen tukemiseen, eikä yksi heikompi kausi pudota ketään pois ryhmästä. Maajoukkueen tavoitteena on auttaa urheilijoita kasvamaan kohti aikuishuippua ja vuosittaiset nuorten arvokilpailut ovat välitavoitteita, kuvaa nuorten maajoukkueen vastuuvalmentaja Antti Örn.

Aiemmin syksyllä nimettiin 15 urheilijaa, jotka jatkavat nuorten maajoukkueessa kaudelle 2019.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.