Tähtijuttu: Saa­ri­se­län uuden pol­ku­juok­su­ta­pah­tu­man rei­til­lä piti muistaa sulkea po­roai­ta ja odottaa ka­ve­rei­ta

Kuvakertomus: Ensin soi huu­li­harp­pu, ja sitten varsat as­te­li­vat raadin eteen

Ve­nä­läis­si­vus­to: Kaski, Pokka ja Tuo­hi­maa jät­ti­vät KHL-seu­ran­sa

Pekingin olympiakisojen torniolainen kultamitalisti Ville Pokka jätti myös KHL-seuransa.
Pekingin olympiakisojen torniolainen kultamitalisti Ville Pokka jätti myös KHL-seuransa.
Kuva: ALEX PLAVEVSKI

Suomalaisten jääkiekkoilijoiden joukkopako idän KHL-liigasta jatkui myös lauantaina. Venäläinen urheilukanava Match TV kertoi verkkosivuillaan, että KHL:n hallitsevan mestarin Avangard Omskin puolustajat Oliwer Kaski ja Ville Pokka jättivät seuran.

Match TV:n mukaan Omskin tshekkimaalivahti Simon Hrubec, ruotsalaispuolustaja Viktor Svedberg, slovakkihyökkääjä Peter Cehlarik ja kanadalaishyökkääjä Corban Knight jäivät joukkueeseen.

Match TV uutisoi myös, että Neftehimik Nizhnekamskin suomalaismaalivahti Frans Tuohimaa lähti seurastaan. Neftehimikin jätti myös jenkkihyökkääjä Dan Sexton.

Pokka ja Tuohimaa olivat mukana Pekingissä Suomen olympiakultaa voittaneessa joukkueessa. Kaski voitti Leijonissa MM-kultaa vuonna 2019.

KHL:n pudotuspelijoukkueissa oli vielä viikon alussa 17 suomalaispelaajaa, mutta viikon kuluessa luku on pudonnut seitsemään. Mikko Lehtonen, Joonas Kemppainen ja Leo Komarov edustavat Pietarin SKA:ta. Joonas Nättinen on Severstal Tsherepovetsin riveissä, Jori Lehterä edustaa Moskovan Spartakia, Teemu Pulkkinen pelaa Traktor Tsheljabinskissa ja maalivahti Joni Ortio torjuu kazakstanilaisessa Barys Nur-Sultanissa.