Varoitukset: Met­sä­pa­lo­va­roi­tus on voi­mas­sa koko maassa – avo­tu­len teko va­roi­tuk­sen aikana on kiel­let­tyä

kolumni: Uusiin ta­loi­hin lisää pyö­rä­ti­laa, miten van­hoi­hin? – Si­joi­tus pyö­rä­va­ras­toi­hin voi nostaa talon arvoa

Venäjän gp:lle sa­tei­nen jän­ni­tys­lop­pu –  Ha­mil­to­nil­le uran sadas voitto, Nor­ri­sil­le katkera pet­ty­mys

Sotshi/Helsinki
Lewsi Hamilton on ensimmäinen sataan voittoon yltänyt F1-kuljettaja.
Lewsi Hamilton on ensimmäinen sataan voittoon yltänyt F1-kuljettaja.
Kuva: Yuri Kochetkov

Formula ykkösten Venäjän gp:n loppuhuipentuma jää F1-historiaan, sillä Mercedeksen Lewis Hamilton juhli jännitysnäytelmän päätteeksi sadatta gp-voittoaan. Ensimmäisenä F1-kuljettajana kautta aikain.

Viimeisestä lähtöruudusta kisaan lähtenyt Red Bullin Max Verstappen oli toinen ja Ferrarin Carlos Sainz Jr. kolmas. Hamilton nousi MM-pisteissä Verstappenin ohi pistekärkeen, kaksikolla eroa britin eduksi kaksi pistettä.

Mercedeksen Valtteri Bottas päätyi vaiheikkaiden vaiheiden jälkeen lopulta viidenneksi. Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli kahdeksas, sijoitus on Räikkösen paras sitten kauden 2019 marraskuun ja Brasilian gp:n.

Kisa huipentui viimeisille kierroksille, kun Sotshin radalla alkoi vesisade. Se pudotti uransa avausvoittoa kohti matkanneen McLarenin Lando Norrisin kärjestä, sillä kuivan kelin renkailla mahdollisimman pitkään taistellut Norris ei vain enää pystynyt muuhun kuin liukasteluun sateen vain yltyessä.

Renkaansa aiemmin vaihtaneet kilpakumppanit pääsivät ohi, ja upporikasta ja rutiköyhää rengasvaihdon osalta pelannut Norris oli lopulta seitsemäs ohitettuaan Räikkösen loppuhetkillä. Norrista saattaa toki uhata vielä sijoja pudottava rangaistus loppuhetkien varikkokäynnin rikkeestä.

– Minkä kisan sää tästä teki. Sataan (voittoon) pääsy on vienyt kauan, enkä ollut varma, että se koittaisi, Hamilton totesi ratahaastattelussa.

– Lando teki mahtavaa työtä, hänellä oli upeaa vauhtia ja hän tekee hienoa jälkeä McLarenille. Oli katkeransuloista nähdä vanha tallini edellä, heillä menee hyvin, uskomattoman uransa McLarenilla aloittanut Hamilton mietti vielä.