Lakko alkaa:: Tänään alkava lakko su­pis­taa hiih­to­kes­kus­ten au­ki­olo­ai­ko­ja ja sulkee osan rin­teis­tä – lakon pii­ris­sä hissit ja vä­li­ne­vuok­raa­mot

Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Venäjä ja Val­ko-Ve­nä­jä pot­kais­taan am­pu­ma­hiih­don kan­sain­vä­li­ses­tä toi­min­nas­ta

Oslo
Kansainvälinen ampumahiihtoliitto pisti Venäjän ja Valko-Venäjän pannaan kansainvälisistä kisoista.
Kansainvälinen ampumahiihtoliitto pisti Venäjän ja Valko-Venäjän pannaan kansainvälisistä kisoista.

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU ilmoitti torstaina hallituksensa päätöksestä sulkea Venäjän ja Valko-Venäjän ampumahiihtoliitot lajin kansainvälisestä toiminnasta, johtuen Ukrainan sodasta. Jo aiemmin IBU linjasi, että venäläiset ja valkovenäläiset ampumahiihtäjät eivät saa kilpailla muun muassa maailmancupissa.

Venäjän ja Valko-Venäjän liitoilla on viikko aikaa vastata IBU:n päätökseen, jonka jälkeen IBU tekee lopullisen päätöksen liittojen hyllytyksestä.

IBU kertoi myös avusta Ukrainan ampumahiihdolle. IBU ja kahdeksan kansallista ampumahiihtoliittoa järjestävät harjoitusleirejä ukrainalaisille ampumahiihtäjille ja keräävät ukrainalaisille lajitarvikkeita. IBU rahoittaa projektia 250 000 eurolla. Kansalliset liitot projektissa ovat Italia, Itävalta, Norja, Ranska, Ruotsi, Saksa, Sveitsi ja Tshekki.

– IBU kiittää näitä kahdeksaa kansallista liittoa anteliaisuudesta ja halusta auttaa meitä tässä projektissa ukrainalaisen ampumahiihdon hyväksi. Nämä liitot auttavat tässä projektissa, mutta tiedämme, että koko ampumahiihtoperhe on yhdessä mukana ja seisoo Ukrainan tukena, IBU:n puheenjohtaja Olle Dahlin sanoi.

IBU päätti myös tulevan talousvuoden 2022–23 budjetista, ja kansallisten liittojen IBU:lta saama tuki nousee 33 prosentilla. Kisajärjestäjien tuki nousee 66 prosentilla ja urheilijatkin saavat osansa: palkintorahoihin nousua tulee 40 prosenttia.