hotellihankkeet: Inariin on suun­nit­teil­la uusi luk­sus­ho­tel­li Juu­tuan­joen rantaan

Pääkirjoitus: Pakko on hyvä kan­nus­tin hy­vin­voin­ti­alueil­le

Lapin Kansa live: Arctic Volley ja Pölkky Kuusamo koh­taa­vat har­joi­tus­ot­te­lus­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Velu Sipola on työ­yh­tei­sön hyvä tyyppi

Keminmaalainen metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvoja Velu Sipola on pidetty työkaveri.
Keminmaalainen metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvoja Velu Sipola on pidetty työkaveri.

Suomen metsäkeskuksen metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvoja Velu Sipolalle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi.  Stipendiä esittivät Suomen metsäkeskuksesta metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvojat Matti Annala, Maria Pesiö ja Jukka Vähätaini, metsäneuvojat Tarmo Uusitalo ja Esko Ylimaula sekä asiakkuusasiantuntija Niina Perkkiö.

Stipendin perusteluissa muun muassa todettiin, Velu on loistava organisoija ja hänen osaamistaan onkin hyödynnetty useiden metsäaiheisen tapahtumien vetäjänä.  Hän on antanut myös tärkeän työpanoksensa lasten ja nuorten metsäosaamiseen. Velu on pidetty asiakasneuvoja ja työkaveri. Mies suhtautuu asiaan kuin asiaan rauhallisesti ja asiallisesti sekä häneen voi luottaa. Hän uskaltaa pysähtyä asian ääreen ja olla läsnä. Velu innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa muitakin onnistumaan. Velu on vastuullisesti utelias ja valmis kehittämään itseään pitkästä työurastaan huolimatta pelkäämättä vastaan tulevia haasteita. Velua voikin todella vilpittömästi kutsua työyhteisön hyväksi tyypiksi.

Asiakasneuvoja

Velu Sipola on työskennellyt Metsäkeskuksessa jo yli 30 vuotta pääasiassa metsäsuunnittelun ja metsänomistajien neuvonnan parissa.

– Yksinkertaistettuna lähestyn metsänomistajia ja annan neuvoja liittyen metsän hakkuu-, hoito- ja luontokohteisiin, Velu Sipola kertoo.

Metsäkeskus profiloi metsänomistajat tiettyihin  kriteereihin perustuen.

– Metsänomistaja asuu usein kaukana omistamaltaan metsätilalta eikä pääse kuin harvoin käymään tilalla. Toimin tavallaan katalysaattorina metsänomistajien ja muiden toimijoiden välillä, Velu Sipola sanoo.

Velu Sipolan harrastukset liittyvät metsään, sillä hän on ansioitunut niin talkoolaisena kuin kilpailijanakin suunnistuksessa ja metsätaitoilussa. Erityisesti hiihtosuunnistuksessa Velu on maamme huippua, sillä hän kilpailee ja toimii ratamestarina maailmanmestaruustasolla. Nykyään Sipola kilpailee 60-vuotiaiden sarjassa.

– Ensi viikonvaihteessa on edessä Vimpelissä hiihtosuunnistuksen SM-kisat ja viikko siitä SM-mitaleista kilpaillaan Hollolassa. Nämä ovat koronan vuoksi ensimmäiset kisat tänä talvena.

Koronarajoitusten vuoksi järjestävä seura Suunta 2000 joutui perumaan hiihtosuunnistuksen MM-esikisat ja maailmancupin päätöskierroksen terveysviranomaisten suosituksesta.

– Nyt etenemme vuoden ja kuukauden ajan kohti MM-kisoja. Vapaa-aika täyttyy lähinnä hiihtosuunnistukseen liittyvien asioiden parissa, Velu Sipola kertoo.

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla. Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.