Sotaharjoitus: Yksi Eu­roo­pan suu­rim­mis­ta il­ma­so­ta­har­joi­tuk­sis­ta näkyy ja kuuluu Lapin tai­vaal­la

Kolumni: Tulva näytti am­mat­ti­lai­sil­le ja pai­kal­li­sil­le voi­man­sa

Hallitusneuvottelut: Vääntö so­tes­ta, leik­kauk­sis­ta ja työl­li­syy­des­tä jatkuu Orpon mukaan ilman syviä haavoja

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Vastuu on yh­tei­nen

Maailman meno huolestuttaa minua sekä kansalaisena että Lapin Etnisten suhteiden neuvottelukunnan (Etno) jäsenenä. Afganistanin katastrofaalinen tilanne koskettaa henkilökohtaisesti monia Lapissakin. Humanitaarisen avun tarve maassa on valtava. Konfliktin keskellä varsinkin tytöt ja naiset ovat jatkuvan uhan alla.

Tasa-arvon edelläkävijänä Suomella on luonnollisesti vastuu huolehtia tasa-arvon toteuttamisesta myös maailmalla, vaikkakin kotimaassa on yhä tehtävää sukupuolten tasa-arvon suhteen. Kansainvälisten järjestöjen avustustyötä tulee tehostaa.

Meidän on kannettava vastuumme kasvattamalla kunnissa pakolaiskiintiöitä, sujuvoittamalla perheyhdistymisiä ja parantamalla vuoropuhelua päätöksentekijöiden kesken. Huomiota tulee kiinnittää myös siihen, miten puhumme kanssaihmisistä, jotka ovat joutuneet jättämään kaiken taakseen paetakseen vainoa ja ihmisoikeusloukkauksia.

Pakolaisten vastaanottaminen on samalla työllisyyskysymys. Lapissa valitettavasti suljettiin jo monta vastaanottokeskusta, minkä johdosta moni menetti työpaikkansa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.