Asuminen: Ro­va­nie­men Lai­naan­ran­nas­ta tulee entistä vih­reäm­pi – kau­pun­ki aloit­taa Ke­mi­joen rannan uu­dis­ta­mi­sen ensi kesänä

Sote-uudistus: Hy­vin­voin­ti­alue val­mis­tau­tuu pur­ka­maan Me­hi­läis-ul­kois­tuk­sen – sel­vi­tys­tä pan­ta­taan jul­ki­suu­del­ta

Pääkirjoitus: KOK:n vä­läyt­tä­mä ve­nä­läis­ur­hei­li­joi­den paluu kan­sain­vä­li­siin ki­soi­hin on luo­ka­ton ehdotus

Va­pau­tus: ko­ro­na­vi­rus­tes­te­jä Kiinaan toi­mit­ta­va es­poo­lais­yh­tiö ra­ja­taan mah­dol­lis­ten lak­ko­jen ul­ko­puo­lel­le

Aidianin testeille on Kiinassa nyt valtava kysyntä.

Aidianin toimitusjohtaja Juho Himberg on tyytyväinen ammattiliittojen päätökseen.
Aidianin toimitusjohtaja Juho Himberg on tyytyväinen ammattiliittojen päätökseen.

Suomalainen diagnostiikkayritys Aidian on päätetty rajata kemianteollisuuden ensi viikolla mahdollisesti alkavan lakon ulkopuolelle.

Aidianin toimitusjohtaja Juho Himberg kertoo Teollisuusliiton päättäneen Aidianin rajaamisesta lakon ulkopuolelle terveyteen ja turvallisuuteen liittyvistä syistä. Aidian jää myös ensi viikolla uhkaavan ammattiliitto Pron lakon ulkopuolelle.

– Ammattiliitot ovat onneksi ymmärtäneet tilanteen vakavuuden ja koronaviruksen esidiagnostiikan tärkeyden Kiinassa. Testeillemme on tällä hetkellä valtava kysyntä, Himberg toteaa.

Aidian on toimittanut viime päivinä Kiinaan miljoonia uusia testejä koronaviruksen esidiagnostiikan tukemiseksi ja nopeuttamiseksi.

Testien lisäksi Aidian on toimittanut Hubein maakuntaan satoja uusia testilaitteita, joilla seulotaan pikatestauksena CRP:tä eli tulehdusarvoja. Kiinassa on käytössä jo yli 10 000 Aidianin testilaitetta ja kymmeniä miljoonia testejä.

Aidian onkin Kiinassa suurin maan ulkopuolelta sinne CRP-vieritestilaitteita toimittava yritys.

– Varsinainen koronaviruksen testaaminen on aikaa vievä operaatio, eikä sitä voida tehdä kuin harvassa paikassa. Tästä syystä on erittäin tärkeää, että nopea esiskriinaus voidaan tehdä helposti ja paikasta riippumatta, Himberg korostaa.

Lännen Media kirjoitti eilen Aidianin toiminnasta sekä vaikeuksista, joita Suomen lakot ja Finnairin Kiinan-lentojen lopettaminen ovat aiheuttaneet testien toimittamisessa.

Yritys

Aidian

Entinen Orionin tytäryhtiö Orion Diagnostika Oy, irtaantui konsernista 2018.

Oma muovitehdas ja tuotantolaitos pääkonttorin yhteydessä Espoossa.

Paikallistoimistot yhdeksässä maassa.

Markkinajohtaja muun muassa Pohjoismaissa ja Hollannissa, Kiinassa alan suurin ulkomaalainen yritys.

Pääkilpailijoita suuryritykset USA:ssa ja Sveitsissä.

Noin 330 työntekijää.

Toimitusjohtaja Juho Himberg vuodesta 2019, kemisti, joka toimi 18 vuotta lääketiedeteknologian kansainvälisissä tehtävissä Sveitsissä ja Hollannissa.