Kolumni: Kuusi mil­joo­naa mur­hat­tua vel­voit­taa si­nut­kin kat­so­maan pa­huut­ta silmiin

Sotaharjoitus: Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taus­har­joi­tuk­seen ja toimii nyt jouk­kueen va­ra­joh­ta­ja­na suu­res­sa Na­to-har­joi­tuk­ses­sa

Tilaajille

Van­hus­ten­hoi­to on Val­vi­ran mukaan ko­hen­tu­mas­sa – alan isot yri­tyk­set ker­to­vat pal­kan­neen­sa lisää väkeä

"Samalla on yhä liian paljon toimintayksikköjä, joissa asiat eivät ole hyvällä tolalla"

Vanhustenhoito on kaiken kaikkiaan paranemaan päin, arvioi ylijohtaja Markus Henriksson Valvirasta eli Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastosta. Näin siitä huolimatta, että perjantaina jälleen yhden yksityisen vanhusten hoivakodin – Sastamalassa Pirkanmaalla sijaitsevan Ikipihlaja Annen – toiminta määrättiin osittain keskeytettäväksi.

– On myönteisiä signaaleja siitä, että korjaustoimia on tehty. Alan yritysten omavalvonta on selvästi paranemaan päin. Samalla on yhä liian paljon toimintayksikköjä, joissa asiat eivät ole hyvällä tolalla. Asioiden parantaminen vaatii sitkeää, pitkäjänteistä työtä, sanoo Henriksson.

– Osaavan henkilöstön saatavuudessa on vakavia ongelmia. Työn houkuttelevuutta pitää lisätä, hän jatkaa.

"Alan yritysten omavalvonta on selvästi paranemaan päin. Samalla on yhä liian paljon toimintayksikköjä, joissa asiat eivät ole hyvällä tolalla."

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi