Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Kunnanjohtajat: Päivi Kontio joh­ta­maan Uts­jo­kea

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Vanhat val­tiaat jat­ka­vat – ”E­vart­ti on le­gen­da”

Evartille kolmas perättäinen ravikuninkuus kilpailuennätyksellä. Tapio Perttunen juhlisti ”lappilaispäivää” Suven Sametin kuningatartittelillä.

PAM Vanhat valtiaat pitivät hyvistä haastajista huolimatta pintansa Forssan kuninkuusraveissa. Rovaniemeläisen Talli Pajatson Evartille ravikuninkuus oli jo kolmas perättäinen ja lahtelaisten Perttusten & Nea ja Pekan Suven Sametille toinen. Viimemainitulla on myös vankat siteet Lappiin, sillä sen neljäs emä on Pelkosenniemen legendaarinen Ponnetar ja kolmas emä ravikuningatar Hipon sisar Vipo.

Santtu Raitalan ajama ja Antti Ojanperän valmentama Evartti lähti kuninkuuskisan toiseen päivään johtoasemasta. Päätöspäivä alkoi perinteisesti maililla, jossa ori teki voittoajan 19,6a. Se on nopein kunkkareissa koskaan ravattu kilometriaika ja Forssan rataennätys.

Parvelan Retu pysyi tiukasti kintereillä ja oli päätösmatkalle lähdettäessä vain 0,8 sekuntia perässä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.