Valt­te­ri Bottas uuteen kauteen Ha­mil­to­nin var­jos­sa: "On mo­ti­voi­vaa ja haas­ta­vaa olla Lewisin tal­li­ka­ve­ri"

Uusi Mercedes W12 -auto pääsee testiin Bahrainissa 12.–14. maaliskuuta.

Brackley
Valtteri Bottas (vas.) ja Lewis Hamilton vihaavat häviämistä.
Valtteri Bottas (vas.) ja Lewis Hamilton vihaavat häviämistä.
Kuva: F1

Mercedeksen F1-kuljettaja Valtteri Bottas vakuuttaa, että takana on ehjä valmistautumisjakso alkavaan F1-kauteen. Bottas sanoi pysyneensä talvella terveenä.

Mercedes esitteli tiistaina alkavan F1-kauden W12-autonsa, ja Bottas ja tallikaveri Lewis Hamilton esiintyivät medialle ensimmäistä kertaa tänä vuonna.

– On motivoivaa ja haastavaa olla Lewisin tallikaveri. Olemme tallikavereita, mutta kun kypärä pannaan päähän, kilpailemme myös toisiamme vastaan. Vihaamme molemmat häviämistä ja rakastamme voittamista, Bottas sanoi Mercedeksen Twitterissä julkaisemassa esittelytilaisuudessa.

Hamilton on kaikille ajajille haastava vastustaja, sillä hän on voittanut F1-mestaruuden peräti seitsemästi.

F1-kauden avauskisa ajetaan Bahrainissa maaliskuun lopulla. Talvitestit ajetaan Bahrainissa 12.–14. maaliskuuta.

– On tietysti kiva nähdä, mitä muut tallit ovat tehneet ja millaiset autot he ovat rakentaneet, Bottas sanoi ja painotti keskittyvänsä lähinnä omaan ja tallinsa tekemiseen.

Koronapandemian tuomien rajoitusten takia F1-tallien autot ovat pysyneet viime vuoteen verrattuna samankaltaisina. Talleilla on mahdollisuus käyttää kahta niin sanottua kehityspelimerkkiä.

Tekninen johtaja James Allison ei suostunut paljastamaan, miten Mercedes on pelimerkkinsä autoihinsa käyttänyt.