Junaliikenne: Poh­joi­sen kau­ko­ju­nat rajusti myö­häs­sä – ra­ta­työt saatu val­miik­si, junat myö­häs­sä 11–14 tuntia

Lapin Kansan live: Kem­pe­leen Kiri Na­pa-Pe­sik­sen vie­raa­na poikien Su­per­pe­sik­ses­sä – katso kello 17 alkava ottelu suorana tästä

Talousnäkymät: Ku­lut­ta­jien luot­ta­mus ke­sä­kuus­sa mit­taus­his­to­rian hei­koin­ta

Val­to­rin toi­mi­tus­joh­ta­ja eroaa – syynä val­tio­va­rain­mi­nis­te­riön tekemä tut­kin­ta­pyyn­tö

Valtorilla on eri puolella Suomea noin 30 toimipaikkaa, joista henkilömäärältään suurimpia ovat Helsingin, Rovaniemen, Hämeenlinnan ja Jyväskylän toimipaikat.

Valtorin Rovaniemellä sijaitseva toimipaikka on yksi henkilömäärältään suurimpia.
Valtorin Rovaniemellä sijaitseva toimipaikka on yksi henkilömäärältään suurimpia.
Kuva: Jussi Leinonen

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin toimitusjohtaja Tero Latvakangas on irtisanoutunut, kertoo Yle. Syynä on Latvakankaan mukaan valtiovarainministeriön hänestä tekemä tutkintapyyntö esteellisyysepäilyyn liittyen.

Valtiovarainministeriön viestintäjohtaja Johanna Vesikallio kertoo Ylelle, että ministeriö on tehnyt Latvakankaasta viime viikon torstaina tutkintapyynnön. Vesikallio ei kommentoi tarkemmin tutkintapyyntöä.

Valtiovarainministeriö aloittaa uuden toimitusjohtajan haun.

Valtori tuottaa muun muassa valtionhallinnon toimialariippumattomat tieto- ja viestintätekniikkapalvelut sekä korkean varautumisen ja turvallisuuden vaatimukset täyttäviä tieto- ja viestintäteknisiä palveluja.

Valtorilla on eri puolella Suomea noin 30 toimipaikkaa, joista henkilömäärältään suurimpia ovat Helsingin, Rovaniemen, Hämeenlinnan ja Jyväskylän toimipaikat. Viraston päätoimipaikka sijaitsee Jyväskylässä.