Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Kolumni: Mikä on metsä?

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Valtion bud­je­tis­ta voi leikata in­hi­mil­li­ses­ti

Liberaalipuolueen varjobudjetissa esitetään yhteensä 9,1 miljardin euron leikkauksia. Leikkaukset eivät osu sosiaaliturvaan, eläkkeisiin, terveydenhuoltoon, oikeuslaitokseen, eivätkä sisäiseen tai ulkoiseen turvallisuuteen. Varjobudjetissa leikataan eniten yritys- ja aluetukia.

Yritystukia leikataan noin 3,4 miljardin euron edestä. Yritystukien jako jakaa yritykset voittajiin ja häviäjiin. Kannattava yritys pysyy pystyssä ilman valtion tukia.

Aluetukia leikkaisimme noin 2,7 miljardin euron edestä. Helsingin seudun julkisen liikenteen tukeminen ei ole lappilaisten tehtävä, eikä huoltovarmuutta tule ylläpitää valtavalla maatalouden tukihimmelillä.

Leikattavaa löytyy myös esimerkiksi puoluetuista ja Yleisradion budjetista. Massaviihteen tuottaminen ei ole Yleisradion tehtävä. Tällä määrällä leikkauksia voimme lopettaa valtion velanoton.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.