Val­ta­ka­dun tai­de­ke­sä avataan per­jan­tai­na – tai­det­ta ulkona ja sisällä

Valtakatu muuttuu jälleen taidekaduksi, kun Arctic Art and Design Summer piristää Rovaniemen kaupunkikuvaa arktisella taiteella ja designilla. Valtakadun yllä nähdään perinteiseen tapaan Lapin yliopiston sisustus- ja tekstiilimuotoilun opiskelijoiden värikäs taideinstallaatio, joka tänä vuonna koostuu suurista kehränauhoista. Taidetta löytyy myös hotellien ja kahviloiden pihoilta ja sisätiloista.

Taidekatu alkaa Valtakatu 30:n julkisivuseinän muraalimaalauksesta. Seuraava etappi on Kauppayhtiö, jossa avautuu uusi Edge Gallery -taidegalleria. Galleriassa esitellään rovaniemeläistyneen, belgialaislähtöisen Lieven De Rycken pop- ja katutaiteen kokoelmaa.

Arctic Light -hotellin edustalta löytyy muun muassa rovaniemeläistaiteilija Risto Immosen veistoksia. Arctic Light -hotellin kaiteisiin tulee niin ikään Lapin yliopiston opiskelijoiden suunnittelemia tekstiilivirkkauksia, "aitastitchauksia". Kävijöitä ja hotellin asiakkaita kannustetaan myös kokeilemaan stitchausta hotellin takapihalla.

Myös Hostel Café Kotia koristaa vaihtuva taide, ja lisäksi Kodissa järjestetään erilaisia tapahtumia koko kesän ajan. Taidekierros huipentuu Arctic City -hotellin sisäpihalle sekä rovaniemeläisen valokuvaajan Kaisa Sirénin näyttelyyn hotellin aulassa ja kokoustiloissa.

Arctic Art and Design Summer ja sen näyttelyt avataan perjantaina. Viikonloppuna vietetään ensimmäistä kertaa myös juomakulttuuritapahtumaa Rovaniemi Drink Weekendiä, joka kokoaa Hostel Café Kodin sekä Arctic Light -hotellin Plan B -baarin tiloihin erilaisia juomatuottajia. Heidän tuotteisiinsa pääsee tutustumaan perjantaina ja lauantaina.

Arctic Art & Design Summer järjestetään nyt kolmatta kertaa. Sen toteuttamisessa ovat tänä vuonna mukana Arctic Hotel Collection, Rovaniemen kaupunki, Arctic Design Capital Rovaniemi, Lapin yliopiston sisustus- ja tekstiilimuotoilun opiskelijat, Hostel Cafe Koti ja Kauppayhtiö.