Val­ta­ka­dun baa­ri­mes­ta­rit päät­ti­vät rä­väyt­tää: Ro­va­nie­mi saa tällä vii­kol­la oman drink­ki­fes­ta­rin

Baarimestarit, panimot, tislaamot ja maahantuojat esittävät näyttävän kattauksen.

Baarimestareilta tilattiin designcocktailit Valtakadun taidekesän avajaisiin. Café Kodin Annika Uurtamo ja Arctic Light Hotelin Jarno Kallio tekivät sen, mutta lisäksi syntyi uusi juomatapahtuma Rovaniemelle.
Baarimestareilta tilattiin designcocktailit Valtakadun taidekesän avajaisiin. Café Kodin Annika Uurtamo ja Arctic Light Hotelin Jarno Kallio tekivät sen, mutta lisäksi syntyi uusi juomatapahtuma Rovaniemelle.
Kuva: Pekka Aho

Käsi ylös, jos kuulostaa tutulta.

Arctic Light Hotelin baarimestari Jarno Kallio kohtaa usein tilanteen, jossa asiakas tutkii ammattilaisten laatimaa juomalistaa pitkään ja kiinnostuneenakin.

– Kun sitten menee kysymään, että morjens, mitäs laitetaan, niin se on ’yksi hanaolut, kiitos’.

Kallio kuvailee tilannetta jonkinlaiseksi valintapaniikiksi. Baarimestarin mukaan niin ei tarvitsisi olla, sillä he, jotka juomia työkseen tekevät, kyllä kertovat niistä mielellään.

– Usein voi vaikka maistaa ensin, vinkkaa kollega Annika Uurtamo naapuriravintola Café Kodista.

Tällä viikolla maisteluun on erityisen hyvät mahdollisuudet, sillä Valtakadun baarimestarikaksikko tuo Rovaniemelle aivan uuden kesätapahtuman, juomiin keskittyvän Rovaniemi Drink Weekendin. Perjantaina ja lauantaina Café Kodissa ja Arctic Light Hotelissa on tarjolla useita tuote-esittelyjä ja jopa työpajoja.

Tapahtuma on samalla Valtakadun taidekesän avaus.

– Meiltä pyydettiin avajaisiin designcocktailia, mutta siitä tulikin tällainen juomatapahtuma, Jarno Kallio kertoo.

Rovaniemellä pääsee uuden tapahtuman myötä drinkkibuumin etujoukkoihin, sillä juomatapahtumat on yleensä suunnattu ammattilaisille. Kuluttajille tarkoitetut tapahtumat ovat uusi juttu, esimerkiksi Helsinki ja Turku saivat omat drinkkifestarinsa vasta pari vuotta sitten.

Kiinnostus juomiin on ilmeistä jatkoa pienpanimoiden suosiolle. Uurtamon ja Kallion mukaan ihmiset ovat oppineet paljon oluista, ja nyt kasvaa tietoisuus myös muista juomista.

Tyrni ja rosmariini säväyttävät taidekadun avajaisdrinkkiä.
Tyrni ja rosmariini säväyttävät taidekadun avajaisdrinkkiä.
Kuva: Pekka Aho

Rovaniemi Drink Weekendiin on valittu kattaus eri tyyppisten alkoholijuomien valmistajia ja maahantuojia. Esittelypisteitä löytyy sekä Café Kodin että Arctic Light Hotelin tiloissa. Molemmista paikoista voi ostaa tapahtumajuomalippuja.

Arctic Light Hotelissa on ohjelmassa väkevien juomien tastingeja eli maistelutilaisuuksia, joihin on oma pääsylippunsa.

Café Kodin puolella on toiminnallista ohjelmaa. Aikuiset voivat ilmoittautua esimerkiksi bissejoogaan tai työpajaan, jossa tehdään oma gin tonic. Lapsille sopii paikallisen jäätelötehtaan soodapiste. Tarjolla on myös kahvinmaistatusta.