Val­ta­ka­dul­ta pääsee autolla Poh­jois­ran­ta­ka­dul­le – mitä pidät rat­kai­sus­ta?

Liikenne Prima-tavaratalon edustalla sujuu molempiin suuntiin
Liikenne Prima-tavaratalon edustalla sujuu molempiin suuntiin

Kemin Valtakadulta pääsi maanantaina ajoneuvoilla Pohjoisrantakadulle ja Pohjoisrantakadulta suoraan Valtakadulle eli vajaan sadan metrin kadunpätkä Prima-tavaratalon edustalla muutettiin kaksikaistaiseksi ajotieksi. Uusi liikennejärjestely on osanen Täiköntorin liikennesuunnittelua.

– Tällä kokeilulla haluamme parantaa Täiköntorin saavutettavuutta. Tämä on siis vain kokeilu ja palautetta kokeilusta voi antaa joko suoraan minulle tai teknisen toimialan kirjaamoon, Kemin tekninen johtaja Mika Grönvall kertoo.

Täiköntori on ahdas parkkipaikka. Uusi tieratkaisu vähentänee parkkipaikan läpiajoa, kun ihmiset tottuvat käyttämään uutta ajoväylää.

Kadun muuttaminen ajotieksi on kohtuullisen pieni urakka. Parkkipaikkoja Priman eteen ei ainakaan tässä vaiheessa tule lisää.

– Se asia on mietinnässä. Nyt odotetaan palautetta tästä kevyestä remontista, Grönvall sanoo.

Pohjoisrantakadun ja Kauppakadun väliselle kävelykadulle ei tule ainakaan tässä vaiheessa tule ajoneuvoille omaa kaistaa. Valtuusto on aiemmin linjannut katuosuuden kävelykaduksi. Jo aiemmin tänä syksynä Pohjoisrantakadulle tuli pyöräilijöille oma kaista.

Oletko tyytyväinen ratkaisuun? Vastaa Lounais-lapin facebookissa.