Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

"Väitän ettei täl­lais­ta tule enää kos­kaan" - Posion juok­su­ih­meen ark­ki­teh­ti Jouko Ele­vaa­ra ei korjaa "Lapin mies" -jut­tu­ja

Katuu 50 vuoden takaista äkkilähtöään: "Olisi pitänyt olla vielä 2-3 vuotta."

Posion juoksuihmeen reilut 50 vuotta sitten taikonut Jouko Elevaara myöntää saaneensa kuuden vuoden pestistä leiman, josta hän ei oikeastaan edes halua eroon.

– Ai sinä olet se Posion ja Lapin mies. Vähintään joka toinen ihminen tunnistaa yhä, kun olen myymässä pääsylippuja tansseihin Kauhajoella. En ole viitsinyt koskaan korjata, että syntymäpaikka on Merikarvia, naurahtaa muutama viikko sitten 77 vuotta täyttänyt Elevaara.

Elevaara ehti saada reiluna parikymppisenä Posion Pyrinnön toiminnanjohtajana aikaan enemmän kuin kukaan uskalsi odottaa. Hän ei tuntenut Posiota eivätkä posiolaiset tienneet millaisen urheiluohjuksen saivat käyttöönsä, kun pitkä, kiharapäinen mies astui bussista Posion kamaralle 21.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi