Vaa­ral­li­nen ta­kaa-ajo Tor­nios­sa: naisen hur­jas­te­lu vaa­ran­si miehen ja pik­ku­lap­sen

Pakoauton kuljettaja ajoi Aarnintiellä kiinteistön piha-aidasta läpi kahdesti.
Pakoauton kuljettaja ajoi Aarnintiellä kiinteistön piha-aidasta läpi kahdesti.

Tiistaina sattui Torniossa vaarallinen takaa-ajotilanne. Tilanne alkoi kun poliisipartio päätti pysäyttää auton Röyttäntiellä noin kello 14.30.

Autoa kuljettanut 27-vuotias nainen päätti lähteä pakoon. Karkulainen kääntyi Koskikarintielle, kiihdyttäen voimakkaasti. Koskikarintieltä matka jatkui edelleen Nurmitielle. Nurmitieltä pakoauto kääntyi Thurevikinkadulle ja kuljettajalta meni risteys hieman pitkäksi.

Pakoauton kuljettaja ajoi Aarnintiellä kiinteistön piha-aidasta läpi kahdesti. Toisen läpimenon jälkeen auto päätyi takaisin Thurevikinadulle ja pysähtyi.

Poliisin mukaan Koskikarintie-Nurmitie-Thurevikinkatu alueella on 40 km/h nopeusrajoitus. Pakenemisen aikana nopeusrajoitus ylittyi yli kaksinkertaisesti.

Nurmitiellä oli pakoauton reitillä ollut myös jalan liikkeellä ainakin mies ja pikkulapsi, jotka ovat poliisin mukaan olleet vaarassa.

Poliisi kertoo, että oli silkkaa hyvää tuuria, että auton tullessa aidasta läpi takaisin ajotielle, siellä ei sattunut olemaan ketään. Törmäystä ei tilanteessa olisi voinut mitenkään estää tai ennakoida.

Naiselle tehty pikatesti osoitti huumausaineen käyttöä. Nainen vietiin verikokeiden jälkeen Kemin poliisivankilaan.

Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja huumausainerikoksena.

Hurjastelijan rikkomaa aitaa Torniossa.
Hurjastelijan rikkomaa aitaa Torniossa.