Presidenttivierailu: Sauli Nii­nis­tön ja ken­raa­li­ku­ver­nöö­rin vie­rai­lu voi ai­heut­taa lii­ken­ne­kat­kok­sia Ro­va­nie­mel­lä

Penkkarit tänään: Abit juh­li­vat re­kois­saan useam­man poik­keus­vuo­den jälkeen

Kolumni: Taivas ei ole pu­toa­mas­sa nis­kaam­me

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Vaalit on pi­det­ty, Poh­jois-La­pin kirk­ko­val­tuus­toon va­lit­tiin 21 jäsentä - valitut sel­vil­lä

Inarin ja Utsjoen seurakuntayhtymän vaaleissa sunnuntaina valittiin yhteinen Pohjois-Lapin kirkkovaltuusto ja kummallekin seurakunnalle omat seurakuntaneuvostot.

Utsjoen ja Inarin seurakunnista muodostetun Pohjois-Lapin seurakuntayhtymän kirkkovaltuustoon valittiin sunnuntain vaaleissa 21 jäsentä, joista 16 Inarista ja viisi Utsjoelta. Lisäksi kumpaankin seurakuntaan valittiin seurakuntaneuvostot, Inarissa 12 jäsentä ja Utsjoella kahdeksan.

Inarista tuloksia saatiin kello 22.30 aikoihin. Kappalainen Mauno Hepola sanoo, että hylättyjä äänestyslippuja oli aiempaa enemmän, kuten oli odotettavissakin. Vaalissa oli kaksi äänestyslippua ja ehdokkailla kaksi eri numeroa, toinen valtuustoa ja toinen seurakuntaneuvostoa varten.

–Jos numero 2-28 oli oranssissa lipussa tai 29-55 valkoisessa, lippu täytyi hylätä.

Inarista yhteiseen kirkkovaltuustoon ääniharavana Anneli Kuhmonen (53 ääntä) sekä Jouni Ilmari Jomppanen. Laila Aikio, Aslak Pekkala, Eeva Harmanen, Ritva Hirvelä, Kari Tammela, Marketta Lehtola, Hilma Mustonen, Matias Holmström, Henna Tervaniemi, Pekka Roinesalo, Tiitu Kemppainen, Ilmari Laiti, Kerttu Valle-Leukkunen ja Aarre Vilponen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.