Uusi Rovaniemi

Tunnetaidot tutuiksi Lempeän kasvatuksen viikolla

Anssi Jokiranta
Tunnetaidot tutuiksi Lempeän kasvatuksen viikolla

Teemaviikko. Vanhemmille on tarjolla tukea tunnekasvatuksen toteuttamiseen Lempeän kasvatuksen viikolla.

Kiintymysvanhemmuusperheet ry järjestää ensimmäisen valtakunnallisen Lempeän kasvatuksen viikon 5.–13. toukokuuta. Tänä vuonna viikon teemana ovat tunnetaidot. Viiko ohjelmassa on muun muassa verkkoluento aiheesta.

Tunnekasvatuksessa tuetaan lapsen tunnetaitojen kehitystä. Lapselle opetetaan esimerkiksi eri tunteiden nimiä sekä niiden tunnistamista ja sanoitetaan tunteiden heräämisen taustalla olevia syitä. Lisäksi opetellaan tunteiden hallintaa.

Hyvät tunnetaidot ovat tärkeitä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin näkökulmasta. Niitä opettelemalla ihminen pystyy ilmaisemaan ja säätelemään tunnetilojaan paremmin, jolloin esimerkiksi vastoinkäymisiä kohdatessaan hän hallitsee itsensä paremmin ja on joustavampi. Hyvät tunnetaidot auttavat myös luomaan pitkäkestoisia sosiaalisia suhteita.

Teemaviikon torstaina Rovaniemen perhekahvila Kuusipuussa kokoonnutaan toiminnallisen ohjelman pariin. Perheet saavat kiertää yhdessä erilaisia toimintapisteitä, joista löytyy esimerkiksi tunneaiheisia värityskuvia, tunneaiheisia leikkejä sekä tietoiskuja. Toimintapisteiden lisäksi keskustellaan yhdessä siitä, mitä tunnekasvatus on ja kuinka niitä voidaan rakentavasti ilmaista.

Perhekahvila Kuusipuu on avoin kohtaamispaikka kaikille lapsentahtisesta ja lempeästä kasvatuksesta kiinnostuneille.

Perhepäivä to 10.5. klo 14–17 perhekahvila Kuusipuussa, Pirkkakatu 2. Vapaa pääsy. Lisätietoa: www.kiintymysvanhemmuus.fi, kirsi.granholm@gmail.com.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös