Uusi Rovaniemi

Toimittajalta: Ounaskosken sillan uusi kevyen liikenteen väylä on leveä kuin valtatie – kolmen viikon päästä silta suljetaan loppuvuodeksi

Toimittajalta: Ounaskosken sillan uusi kevyen liikenteen väylä on leveä kuin valtatie – kolmen viikon päästä silta suljetaan loppuvuodeksi
Leena Talvensaari

Ounaskosken silta eli vanha rautatiesilta tarjoaa nyt aivan uudenlaisen kevyen liikenteen kokemuksen. Sillan ylävirran puoleinen kevyen liikenteen väylä on korjattu ja levennetty ja avattu liikenteelle väliaikaisesti.

Itse kävin testaamassa levennetyn väylän muutama ilta sitten. Ja totta tosiaan, kolmen metrin levyinen väylä vaikuttaa entiseen verrattuna lähes valtatieltä. Pyöräilijä mahtuu sujuvasti ohittamaan jalankulkijan tai kohtaamaan toisen pyöräilijän. Väylä siis mahdollistaa kaksisuuntaisen liikenteen.

Myös vanha, ruosteinen verkkoaita on poissa ja tilalla on siisti, tukeva kaideverkko. Korkeuttakin kaiteella on tarpeeksi, 140 senttiä.

Historiallisen sillan remontti tulee todellakin tarpeeseen. Eniten remontissa paranevat juuri jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden olosuhteet. Autojen ajokaistoja ei pystytä leventämään, mutta uuden päällysteen nekin saavat.

Tähän saakka remontti ei ole juuri vaikuttanut liikenteeseen, mutta maaliskuun 5. päivästä alkaen remontti varmasti näkyy ja tuntuu. Silloin koko silta suljetaan liikenteeltä noin kahdeksaksi kuukaudeksi. Kunnostettu silta avataan uudelleen aikaisintaan loppuvuodesta.

Ilmiselvää on, että liikenne Jätkänkynttilällä lisääntyy tuntuvasti ja sillan molemmat päät ruuhkautuvat ainakin tiettyihin aikoihin päivästä. Täytyy vain toivoa, että kaupungin liikennesuunnittelijat ovat valmistautuneet tilanteeseen mahdollisimman hyvin esimerkiksi liikennevalojen rytmityksellä.

Vielä on kuitenkin kolmisen viikkoa aikaa käyttää Ounaskosken siltaa. Suosittelen: siltojen lenkillä kannattaa käydä hakemassa tuntumaa uudenlaiseen vanhaan siltaan.


Kommentit (4)

  • Kesätyöntekijä

    Helpotusta monessa, jos olisi pystytty pitämään vaikka se kevyenliikenteen väylä jalankulkijoille ja pyöräilijöille auki. Työmatka piteni senverran, että otan auton käyttöön – harmi.
    Olisiko kevyelle liikenteelle vaihtoehtoisesti lossia, remontoitavan sillan kohdalle? – toisi muutamalle kesätyön, elämyksiä turisteille ja leppoisaa lauttailua paikallisille.

  • Nb21

    Japanilaiset olisivat rakentaneet jo modernin sillan viereen ja jättäneet vanhan rautatie- ja kevyelle liikenteelle. He olisivat laittaneet uusiksi myös kirkon vieressä kivikauden ajalta olevan alikulkusillan, leventäneet, korottaneet, syventäneet, ihan miten vain. Japanilainen hallitsee ahtaat tilaratkaisut. Rovaniemeläinen ei hallitse ja tukehtuu niiden keskelle.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös