Uusi Rovaniemi

Ounasvaaran uimahalli valmistuisi helmikuussa 2022 – Uimareille tulossa tilaa enemmän kuin Vesihiidessä ja Santasportissa yhteensä

Keskustan uimahallia korjataan, jotta se pysyy käyttökunnossa. Korjausten vuoksi Vesihiisi on kiinni koko ensi kesän.

Jussa Liikkanen
Rovaniemen kaupunki remontoi keskustan uimahallia koko kesän. Töiden on määrä jatkua ensi vuonna. Tavoite on pitää halli käyttökunnossa ainakin toistaiseksi.

Rovaniemen kaupunki remontoi keskustan uimahallia koko kesän. Töiden on määrä jatkua ensi vuonna. Tavoite on pitää halli käyttökunnossa ainakin toistaiseksi.

Tiia Haapakangas

Kaupungin uimahalli Vesihiisi on ensi kesänä suljettu remontin vuoksi. Sulku kestää kesä–elokuun, ja vaikuttaa esimerkiksi uimakoulujen määrään. Ryhmiä on vähemmän kuin aiempina kesinä.

Uimahallin kausikortin haltijoille sulku hyvitetään jatkamalla kortin käyttöaikaa. Vesihiiden yhteydessä toimiva kuntosali Actic on auki normaalisti.

Tämän vuoden korjaustöihin on varattu noin 900 000 euroa, jolla korjataan ilmanvaihtoa ja allaslaitetekniikkaa. Töitä on tarkoitus jatkaa ensi vuonna uusimalla pintarakenteita pesutiloissa ja allastilojen lattioissa. Myös hyppytorni ja alakattorakenteet korjattaisiin.

– Vuoden 2020 korjaustöiden yhteydessä on tarkoitus tehdä myös lisätutkimukset ison altaan betonirakenteille. Tutkimustuloksien perusteella päätetään ison altaan jatkotoimenpiteistä, kertoo kaupungin tilaliikelaitoksen rakennuspäällikkö Juha Välitalo.

Hänen mukaansa suunnitelluilla korjauksilla saadaan uimahallille seitsemästä kymmeneen vuotta lisää käyttöikää. Vesihiisi on rakennettu vuonna 1967 ja siihen on tehty peruskorjaus vuonna 1995.

Ounasvaaran uimahallin investointipäätös syksyllä

Vesihiiden ensi vuoden korjaustöiden määrärahasta päätetään syksyllä, ensi vuoden talousarvion yhteydessä. Vuoden 2020 talousarvioon on tarkoitus tulla myös Ounasvaaran uimahallin investointipäätös, kertoo kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heikki Autto (kok.).

Uimahalliasia on ollut monta vuotta näkyvä poliittinen kysymys Rovaniemellä. Autton mukaan nykyinen valtuusto on linjannut, että Vesihiisi pidetään käyttökunnossa ja että uusi uimahalli suunnitellaan Ounasvaaralle.

– Uuteen halliin tulee vesipinta-alaa kaksinkertainen määrä siihen nähden, mitä nyt on Santasportilla ja Vesihiidessä yhteensä, Heikki Autto sanoo.

Uuden uimahallin kokonaiskustannusarvio on tällä hetkellä 23,6 miljoonaa euroa, josta vuonna 2020 kuluisi yhdeksän miljoonaa euroa ja vuonna 2021 kymmenen miljoonaa. Halli avattaisiin kävijöille helmikuussa 2022.

Täksi vuodeksi uuden hallin suunnitteluun on varattu 900 000 euroa. Suunnittelu on viimeistelyvaiheessa, ja urakat kilpailutetaan syksyllä.

Lappi-areenan kylkeen satoja parkkipaikkoja lisää

Uusi uimahalli tulee urheiluopiston ja Lappi-areenan väliin. Rakentaminen muuttaa urheiluopiston ympäristöä muun muassa niin, että jalkapallohallin ja urheiluopiston välinen alue rakennetaan monitoimikentäksi ja leikkialueeksi. Alueella on nyt parkkipaikkoja, ja leikki- ja pelialue on niiden vieressä.

Uimahallin suunnitteluvaiheen projektinjohtaja Hannu Kerkelä sanoo, että nykyinen leikki- ja pelialue urheiluopiston ja jalkapallohallin välistä pitää purkaa, koska paikalle tulee uusi kulkukäytävä. Kyseessä on kävely-yhteys Lappi-areenan ympäristön parkkipaikoilta kohti urheiluopistoa ja tulevaa uimahallia.

Miila Kankaanranta

Ounasvaaran uimahallia suunnitellaan urheiluopiston viereen.

Hankkeen yhteydessä on epäilty pysäköintitilan riittävyyttä. Nyt alueella on vajaat 600 parkkipaikkaa. Uudessa suunnitelmassa niitä olisi liki 900. Kerkelän mukaan jalkapallohallin edustaa lukuun ottamatta nykyiset parkkipaikat säilyvät. Lisää rakennetaan skeittiparkin ympäristöön Lappi-areenan taakse. Kerkelän mukaan siellä on useamman sadan parkkipaikan verran valmista tilaa niin, että esimerkiksi ulkoilualueen metsää ei tarvitse kaataa.

Jahka uusi uimahalli valmistuu, Santasportin nykyinen kylpylätila otetaan muuhun käyttöön. Toimitusjohtaja Juha Seppälän mukaan tilatarpeita on kartoitettu, ja ainakin vastaanotto- ja ravintolatiloja tarvittaisiin lisää.

– Lisäksi altaiden tilalle voi tulla koulutus- ja liikuntatiloja. Myös altaiden alapuolisia tiloja voidaan käyttää, hän pohtii.


Kommentit (13)

  • Positiivinen urheilija

    Mielestäni hyvä idea koska uimaaltaat ovat olleet aina aika täydet ja Rovaniemeläisten peruskunto saattaisi parantua, jos lippujen hinta ei ole kovin korkea. Myös hyppytorni voisi olla mahdollisesti kokoajan auki, koska nykyään ainut hyppytorni koko Rovaniemellä taitaa olla vesihiidessä ja se on vain vähän aikaa auki verrattuna siihen kuinka paljon se on kiinni. Olisi sinänsä myös hyvä että parille uimarannallekkin rakennettaisiin hyppytorneja, joten ei olisi pakko mennä sisätiloihin jos haluaisi hyppiä tai temppuilla veteen.

  • Nimetön

    Tuolla allasmitoituksella on turha haaveilla edes SM-uinneista. Lyhyenradan kisat voidaan ehkä järjestää ja juniorikisoja jos allas on riittävän syvä ja starttipallit ja katsomot tilat riittää. Pitkän radan SM-uinteihin ei noilla verryttelytiloilla enää jatkossa kisoja myönnetä. Kun Euroopasta löytyy monesta pienemmästäkin kaupungista paremmat olosuhteet, miksi kukaan tulisi leirille Rovaniemelle vaikka kuinka markkinoitaisi?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös