Uusi Rovaniemi

He osallistuvat kunniavartioon Rovaniemellä – nuorin kaatunut on 15-vuotias Juho Eemeli Nieminen, jonka haudalla vartioi Antti Ekman

Anssi Jokiranta
He osallistuvat kunniavartioon Rovaniemellä – nuorin kaatunut on 15-vuotias Juho Eemeli Nieminen, jonka haudalla vartioi Antti Ekman
Leena Talvensaari

Kunniavartiot Rovaniemen sankarivainajien haudoille on nimetty. Kunniavartion järjestäjän Joni Ylinamman julkaisemalla nimilistalla on kaatuneen nimi ja ikä sekä hänen haudalleen vartioon tulevan henkilön nimi.

Kaatuneiden sankarivainajien nimet ja kunniavartioon osallistuvien nimet voit lukea täältä.

Rovaniemen sankarivainajien hautausmaalla lepää kaikkiaan 609 vainajaa. Itsenäisyyspäivänä pidettävään kunniavartioon ilmoittautui lopulta 750 miestä ja naista, joten kaikki ilmoittautuneet eivät pääse haudalle. He kuitenkin pääsevät mukaan tapahtumaan.

"Ylijääneestä osastosta tehdään varavartio, joka seisoo omassa kunniavartiossaan", Joni Ylinampa kertoo.

Nuorin Rovaniemen sankarihautausmaalla lepäävä vainaja on 15-vuotiaana kaatunut Juho Eemeli Nieminen. Hänen haudallaan seisoo vartiossa Antti Ekman.

Sankarivainajien joukossa on kolme naista. Kunniavartioon osallistuu kuitenkin enemmänkin naisia.

"Tärkeintä kunniavartiossa on osoittaa se sukupolvi, joka sodassa kaatui, eikä sukupuolella ole niin suurta merkitystä", Ylinampa sanoo.

Naisvainajien joukossa nuorin on 17-vuotiaana kaatunut Elma Annikki Piittisjärvi. Hänen haudallaan seisoo vartiossa Janette Kortelainen.

Kunniavartio alkaa itsenäisyyspäivänä kello 11.10 ja kestää puoli tuntia. Tässä jutussa Joni Ylinampa antaa ohjeita vartioon osallistuville.

Itsenäisyyspäivän kunniavartio ke 6.12. klo 11.10–11.40 sankarivainajien hautausmaalla kirkon vieressä.


Kommentit (7)

  • Nimetön

    Lämmin kiitos tästä Kunnianosoituksesta, hieno ele heille jotka taistelivat meille Itsenäisyyden. Kiitollisia mielin.

  • Nimetön

    Hei! Rovaniemen muut sankarihautausmaat, Viiri ja Autti, jäivät tässä asiassa sivuun. Voisiko siellä toteuttaa samaan keväällä kaatuneiden muistopäivänä?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös