Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Uusi su­ku­pol­vi astui esiin naisten keihään EM-fi­naa­lis­sa

Nuorten MM-mitalistit Elina Tzengko ja Adriana Vilagos jättivät olympiavoittaja Barbora Spotakovan kolmanneksi

München
Nuori kreikkalainen Elina Tzengko voitti ylivoimaisesti naisten keihäskisan.
Nuori kreikkalainen Elina Tzengko voitti ylivoimaisesti naisten keihäskisan.
Kuva: CHRISTIAN BRUNA

Kreikan Elina Tzengko ja Serbian Adriana Vilagos paimensivat Tshekin kokeneen Barbora Spotakovan kolmanneksi Münchenin EM-kisojen keihäsfinaalissa. Viime vuonna nuorten MM- ja EM-kisoissa hopeat saavuttanut Tzengko otti mestaruuden ennätyksellään 65,81.

Nuorten MM-kisoissa kaksi perättäistä maailmanmestaruutta saavuttanut Vilagos sijoittui toiseksi tuloksella 62,01. Pronssi jäi Spotakovalle tuloksella 60,68.

Tzengko otti kilpailussa komennon ensimmäisellä kierroksella, mutta kilpailu sai silti hienon loppuhuipennuksen.

Neljäntenä ollut Spotakova heitti parhaansa viimeisellä yrityksellään, jolla hän nousi toiseksi ja uhkasi pudottaa Vilagosin mitaleilta. Nuorten maailmanmestaruutta vajaat kolme viikkoa sitten juhlinut Vilagos vastasi uhkaan sinkauttamalla viimeisellä vuorollaan hopeatuloksen.

Unkarin Reka Szilagyi tipahti kahinassa toiselta tilalta neljänneksi.

– Nyt näyttää, että lajissa on tapahtumassa sukupolvenvaihdos, Spotakova kommentoi nuoren kärkikaksikon suoritusta Ylen tv-haastattelussa.

Mestari Tzengko on 19-vuotias ja Vilagos vasta 18. Kaksinkertainen olympiavoittaja ja kolminkertainen maailmanmestari Spotakova täytti kesäkuussa 41 vuotta.