Mainos

Uusi Levi West Point - Mu­ka­vas­ti hui­pul­le!

Laskettelukansa pääsee marraskuusta 2019 alkaen kokemaan parhaan tuolihissikokemuksen, mitä markkinat tarjoavat. Levi Ski Resort rakentaa uuden, huippumodernin ja viimeisintä teknologiaa edustavan Doppelmayer D-Line -tuolihissin Länsirinteille.

Uusi Levi West -tuolihissi vie Länsirinteiden juurelta aina huipulle saakka.
Uusi Levi West -tuolihissi vie Länsirinteiden juurelta aina huipulle saakka.
Kuva: Timo Koivisto

Levi West -tuolihissi tulee käyttöön talvikaudelle 2019-2020. Levi West -tuolihissin ala-asemalle rakennetaan myös uusi West Point, jossa tulee olemaan majoitusta, ravintopalveluita sekä liiketiloja.

Levi West -tuolihissi ja West Point -projekti on suurin vuosiin Levillä ja koko konseptin rakentaminen tulee kestämään vuosia. Hankkeen kokonaisinvestointi on noin 30 miljoona euroa ja tuolihissin osuus on tästä noin 8 miljoonaa euroa. Tuolihissin rakennustyöt aloitettiin tammikuussa 2019 ja ne jatkuivat läpi kesän.

Länsirinteiden juurelta aina huipulle saakka!

Uusi Levi West -tuolihissi vie Länsirinteiden juurelta aina huipulle saakka. Huipun ankkurihissi (11) siirretään tulevaisuudessa Vesirikka-Autton hissin (13) jatkeeksi ja näin saadaan turvattua tunturin ympärikierto myös Gondolin ollessa suljettuna tuulen vuoksi. West Pointin ala-aseman yhteydessä oleva Tievan ankkurihissi (10) jää paikoilleen, turvaamaan laskettelupalvelut, jos Levi West -tuolihissi on kiinni kovan tuulen tai muun syyn vuoksi.

Uuden Levi West -tuolihissin oikealla puolen olevat rinteet (11.1 ja 10.1) saavat seuraavassa vaiheessa lumetusjärjestelmät sekä uuden led-valaistuksen ja ne tulevat palvelemaan tulevaisuudessa mm. suurpujotteluharrastajia. Rinne (10.1) saa kokonaan uuden faceliftin, kun rinnettä levennetään, mutta sen profiili ja muodot jätetään nykyiselleen.

Levi West Pointin hissiasema on uuden tyyppinen ja se käyttää uusinta teknologiaa, jonka melutaso on mahdollisimman pieni. Levi West -tuolihissi on erityisen tuulivarma normaalia painavampien Premium-tuolien ansiosta, jotka on varustettu lisäksi heilahduksen vaimentimella.

Levi West -tuolihissin Premium-tuolit ovat lämmitettyjä, normaalia leveämpiä ja yksilöllisesti muotoiltuja – turvallisuus ja istuinmukavuus edellä.
Levi West -tuolihissin Premium-tuolit ovat lämmitettyjä, normaalia leveämpiä ja yksilöllisesti muotoiltuja – turvallisuus ja istuinmukavuus edellä.
Kuva: Levin maailmancup

Levi West -tuolihissin Premium-tuolit ovat lämmitettyjä, normaalia leveämpiä ja yksilöllisesti muotoiltuja – turvallisuus ja istuinmukavuus edellä. Turvallisuutta lisää myös jalkojen väliin tuleva turvapuomi, mikä tekee hissistä erityisen turvallisen myös lapsille. Läpinäkyvä suojakupu pitää lisäksi tuulen ja lumen pois tuolihissin sisältä.

DOPPELMAYER D-LINE TIEDOT:

 • Hissin tiedot
 • Vetopituus 1108 m
 • Korkeusero 271 m
 • Kapasiteetti 3000 henkeä tunnissa
 • Ajonopeus 5 m/s
 • Ajoaika 4,11 min
 • Tuoleja 69 kpl
 • Istuinleveys 520 mm

D-Line: DCD-tuoli

Doppelmayr Chair Detachable (DCD) yhdistää turvallisuuden ja laadun nykyaikaiseen designiin. Käytetyt materiaalit on valittu täyttämään korkeimmat kestävyysvaatimukset. Uuden D-Line-ripustuksen muoto ja toiminta takaavat parannetun matkustusmukavuuden.

 • Turvallisuusoptimoitu design
 • Ergonomisesti muotoillut istuimet (erilliset)
 • 520 mm istuinleveys
 • Istuinlämmitys pistokeliitännällä
 • Miellyttävät jalkatuet
 • Suojakupu
 • Heilahduksen vaimennin

D-Line: asema-D

Erityisen tärkeitä ovat asemien muoto, materiaali ja toiminta: Köysiratatekniikkaa hienoimmillaan, pelkistettynä olennaiseen, pakattuna kauniiseen muotoon ja tämä kaikki parhaalla suorituskyvyllä.

 • Aitoa lasia ja multimediatoteutus
 • Kumieristetyt kulkukiskot
 • Äänivaimennettu ulko-ohjain
 • Värähtelyominaisuuksiltaan parannetut asemarullastot
 • Melua vähentävä köysipyörän muoto
 • Aluskatteen uudenlainen viimeistely

West Pointin kylä rakentuu

Levi West -hissin ala-asemalle ollaan kaavoittamassa 4000 k-m2 suuruista omaa pientä kylää, West Point. Seitsemän erillisrakennusta tarjoavat 250 vuodepaikkaa ja tämän lähemmäksi laskukansa ei Levillä pääse rinnemajoitusta eli Ski in Ski out -konseptia.

Levi West -tuolihissin ala-asemalle rakennetaan myös uusi West Point, jossa tulee olemaan majoitusta, ravintopalveluita sekä liiketiloja.
Levi West -tuolihissin ala-asemalle rakennetaan myös uusi West Point, jossa tulee olemaan majoitusta, ravintopalveluita sekä liiketiloja.
Kuva: Levin maailmancup

Majoitusrakennuksista hissille ja rinteille on matkaa vain noin 20 metriä. Tämän lisäksi huoneista avautuu upeat maisemat niin Levitunturiin kuin naapurituntureille Kätkä- sekä Aakenustunturille. Keskelle U:n muotoista kylää nousee West Pointin sydän eli päärakennus, jossa sijaitsevat liiketilat, ravintolapalvelut sekä välinevuokraamo.

West Pointin rakennusoikeus tulee myyntiin ja markkinavoimat ohjaavat siltä osin West Pointin nousua ja kasvua, mutta ensimmäiset rakennukset ovat toivon mukaan käytössä jo talvella 2020-2021.

– Tämä on iso askel Leville. Investoinnin jälkeen neljäsosa tunturista eli South Pointista Gondolille tulee olemaan modernia hiihtokeskusteknologiaa. Siirtymät rinteisiin ovat mielekkäitä, kun saa istua tuulelta suojassa joko tuolihississä tai gondolihississä, sanoo Levin hiihtokeskuksen toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Levi on aina halunnut olla edelläkävijä hiihtokeskuksen kehittämisessä ja hiihtokeskuksella on halu tuoda kuluttajalle parasta mahdollista palvelua ja lumielämyksiä tunturissa.

www.levi.ski