Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Uskoa ei pidä sotkea maal­li­seen valtaan

Kirkkoherra Heikki Holma kirjoittaa (LK 1.2.) aiheitteni (LK 28.1.) vierestä. Lainasin Räsäsen vetoamaa Uuden testamentin lausetta homoseksuaalisuuden saastaisuudesta, häpeällisyydestä ja synnillisyydestä sekä hänen väitettään homoseksuaalien kehityshäiriöstä, joihin myös syyttäjä vetoaa.

Eksegetiikkaa lukeneen kirkkoherran pitäisi osata lukea tekstiyhteyden perusteella, että leikillisessä tuomiolauselmassa tarkoitin Räsäsen ymmärtämättömyydellä hänen ilmiselvää epäloogisuuttaan tavassaan vedota valikoidusti Raamattuun mielipiteidensä tukena, en hänen kelpoisuuttaan julkisiin luottamustehtäviin.

Räsänen katsoo voivansa kyseenalaistaa homoseksuaalien täyttä ihmisarvoa vetoamalla Raamattuun, jota hän pitää erehtymättömänä. Samalla perusteella hän voisi vedota lainaamiini Uuden testamentin juutalaisvastaisiin lauseisiin juutalaisten syrjinnän perusteena. Niiden perusteella juutalaiset saivat kohdata vainoa ja syrjintää kristikunnan taholta lähes 2000 vuotta. Homoseksuaalien osalta se ei ole vielä loppunut fundamentalististen Raamattu-uskovaisten piirissä.

Onneksi Räsänen ja muut kansanedustajat ovat luopuneet monista Uuden testamentin moraalikäsityksistä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.