Petri Tanninen tuntee kansainväliset kisa-areenat – rovaniemeläinen painonnostovalmentaja valittiin vuoden lappilaisvalmentajaksi

Anssi Jokiranta
Petri Tanninen tuntee kansainväliset kisa-areenat – rovaniemeläinen painonnostovalmentaja valittiin vuoden lappilaisvalmentajaksi

Petri Tanninen on Vuoden valmentaja.

Jaarli Pirkkiö

Painonnostovalmentaja Petri Tanninen tunnusti, että valinta vuoden lappilaisvalmentajaksi tuli melkoisena yllätyksenä. Palkinto ojennettiin Lapin Urheilugaalassa.

–En olisi millään osannut odottaa tällaista tunnustusta, Tanninen totesi.

Rovaniemeläinen on tullut tutuksi painonnoston kansainvälisten arvokilpailujen valmentajana. Hän on toiminut vuodesta 2004 lähtien maajoukkuevalmentajana eri ikäluokkien EM- tai MM-kilpailuissa joka vuosi. Katkeamaton putki hakee kotimaassa vertaistaan tällä vuosituhannella.

–Ensimmäisen kerran olin valmennustehtävissä Lahden 1998 MM-kilpailuissa. Valmennusuran mielenpainuvimmat kisat ovat luonnollisesti olleet Rio de Janeiron 2016 olympialaiset, Tanninen toteaa.

Tanninen on ollut painonnoston parissa 40 vuotta. Hän meni Rovaniemen Reippaan punttikouluun 1978 ja kilpaili vuosituhannen vaihteeseen asti. Oman uran parhaita saavutuksia olivat muun muassa yleisen sarjan SM-pronssi 1997, seurajoukkueiden SM-kulta 1998 sekä veteraanien EM-pronssi 2005.

–Aloin vetää Reippaan punttikoulua 1995, jolloin kilpailin vielä itse. Siitä tuli luontevasti siirryttyä valmennuspuolelle, Tanninen muistelee.

Vuosien varrella henkilökohtaisessa valmennuksessa on ollut kymmeniä nostajia sekä maajoukkue- että seuratasolla. Kaksi valmennettavaa on saavuttanut EM-mitaleita. Pisimpään Tanninen teki yhteistyötä tällä viikolla uransa lopettamisesta ilmoittaneen Suomen ykkösnostajan Milko Tokolan kanssa.

–Seuraan olisi tulijoita enemmänkin, mutta se ei ole mahdollista taloudellisten resurssien puitteissa. Seuratoiminnan kannalta on erittäin tärkeää, että Rovaniemen kaupunki antaa tukea harjoitusvuoroihin, Reippaan painonnostojaoston puheenjohtajanakin toimiva Tanninen toteaa.

Tanninen kuuluu Suomen Painonnostoliiton johtokuntaan ja valmennuksen asiantuntijaryhmään.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös