Uruguay laillisti kannabiksen, Norja valmistelee rankaisemisen lopettamista

STTHelsinki

–  Uruguay laillisti viime vuonna kannabiksen käytön ja myynnin ensimmäisenä valtiona maailmassa.

–  Yhdysvalloissa yli puolet osavaltioista on laillistanut kannabiksen lääkekäytön ja yhdeksän osavaltiota sekä Washingtonin liittopiiri myös viihdekäytön.

–  Kanada laillistaa kannabiksen ensi kesänä.

–  Portugali lopetti huumeiden käytöstä rankaisemisen jo vuonna 2001. Sen jälkeen esimerkiksi huumekuolemat ovat vähentyneet merkittävästi.

–  Norja on päättänyt lopettaa huumeidenkäyttäjien rankaisemisen ja ohjata heidät sosiaali- ja terveyspalvelujen piiriin.

–  Irlanti harkitsee huumeidenkäyttäjien rankaisemisesta luopumista.

–  Ruotsi on pitkän vastustuksen jälkeen aloittanut esimerkiksi huumeneulojen vaihdon. Lisäksi ryhmä eri puolueiden kansanedustajia on ehdottanut huumeidenkäyttäjien rankaisemisesta luopumista.


Kommentit (7)

  • Jooseppi

    Kerroppa nimimerkki Kriittinen miten on mielestäsi kieltolaki ja rangaistusten koventaminen onnistunut vähentämään käyttöä esim. USA:ssa? Tai yhtään missään muussakaan maassa. Avaa vähän ettet vaan heittele mielipiteitä ilman minkään sortin faktaa aiheesta.

  • Nimetön

    Rikollisliigat lisääntyy ja kasvaa kieltolain ansiosta, koska kieltolaki on kuin ehtymätön timanttikaivos.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös