tähtijuttu: Kor­ko­jen nousu ra­sit­taa ta­lo­yh­tiöi­tä Ro­va­nie­mel­lä – ra­hoi­tus­vas­ti­ke voi kak­sin­ker­tais­tua

pääkirjoitus: Ra­ja­var­tio­lai­tos eh­dot­taa Venäjän vas­tai­sel­le rajalle entistä pa­rem­pia esteitä poik­keus­ti­lan­teen varalle – aidan ra­ken­nus­työt on aloi­tet­ta­va heti

Uk­rai­nan joukkue pääsee Vuo­ka­tin olym­pia­fes­ti­vaa­leil­le

-

Ukrainan joukkue pääsee osallistumaan Sotkamon Vuokatissa ensi sunnuntaina alkaville Euroopan nuorten olympiafestivaaleille. Ukrainan joukkueessa on yhteensä 42 henkilöä, joista 28 on urheilijoita ja 14 joukkueen taustahenkilöitä.

– Joukkueen osallistuminen mahdollistui laajan kansainvälisen ja kansallisen yhteistyön tuloksena. Euroopan olympiakomiteoiden lisäksi työssä ovat olleet mukana joukko Euroopan kansallisia olympiakomiteoita, Suomen Olympiakomitea ja Vuokatin kisojen järjestelykomitea, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen kiitteli tiedotteessa.

– Erityinen kiitos kuuluu yrityksille, joista suurin osa on Kainuusta, heidän antamastaan taloudellisesta tuesta sekä Luhdalle joukkueen varustamiseen osallistumisesta.

Pääosin Vuokatissa järjestettävät olympiafestivaalit päättyvät ensi viikon perjantaina. Tapahtuman jääkiekko-ottelut pelataan Kajaanissa, kun taas Lahti toimii mäkihypyn ja yhdistetyn keskuspaikkana.