Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ui­ma­hal­li lin­ja-au­to­ase­man pai­kal­le

Santasportin uintivastaava Jukka Shemeikka kumppaneineen onnistui saamaan lobbauskirjoituksen Ounasvaaran ökyolympiahöyrysaunauimahallista. Kirjoituksessa oli perustavan laatuinen virhe. Vesihiiden käyttöikä on yli 10, ei 5–7 vuotta kuten Shemeikka antaa ymmärtää.

Uimahallin paikka on keskustan alueella. Asutus on keskittynyt keskustaan ja liikenneyhteydet ovat hyvät. Ounasvaaralle yhteydet eivät toimi. Lisäksi siellä on parkkeerausongelmia, ellei Ounasvaaran metsää hakata lisää.

Liikuntaneuvos Leena Jääskeläinen on pitänyt hyvin julkisuudessa yllä Santasportin talousvaikeuksia. Tuollaiselle taholle ei voi uimahallin pitoa antaa, muuten loppuu köyhillä uimahallissa käyminen hinnannousujen vuoksi.

Kaupunginvaltuutettu Mikkel Näkkäläjärvi (sd.) on esittänyt uuden uimahallin rakentamista nykyisen linja-autoaseman paikalle ja matkakeskuksen perustamista rautatieasemalle. Kannatan ajatus lämpimästi. Linja-autoasemalla on valtava tontti, mutta liikenne on vähäistä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.