Kolumni: Kie­li­muu­ri ui­ma­hal­lis­sa ja muita arkisia koh­taa­mi­sia tu­ris­ti­kau­pun­gis­sa

Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Tilaajille

Työt­tö­mil­le neuvoa ja mak­su­ton ter­veys­tar­kas­tus Iva­los­sa

Työttömien Keskusjärjestön toiminnanjohtaja Jukka Haapakoski ja Terveydeksi-hanke tapaavat työttömiä Ivalossa ensi viikolla.

Terveydeksi-hankkeen palveluohjaajat Ulla-Maija Kopra ja Veera Luoto pitävät työttömille infotilaisuuden työttömien oikeudesta maksuttomaan terveystarkastukseen. Paikalle saapuvilla on mahdollisuus täyttää Kykyviisari työ- ja toimintakyvyn itsearviointikysely. Samalla he saavat maksutonta sosiaali- ja terveysohjausta mieltä askarruttavissa asioissa. Mahdollisuus on myös verenpaineen mittaukseen.

Kunnan tehtävänä on lain mukaan järjestää työttömille maksuton terveystarkastus. Oikeus tarkastukseen tunnetaan huonosti kunnissa ja työttömien parissa. Asiasta on säädetty vuonna 2010 voimaan tulleessa terveydenhuoltolaissa. Terveystarkastuksen tarkoituksena on edistää työttömän terveyttä, ylläpitää työkykyä ja ennaltaehkäistä terveysongelmien syntyä.

Työttömien Keskusjärjestöllä on noin 90 jäsenjärjestöä eri puolilla maata. Yksi niistä on Ivalon Seudun Työttömät ry, joka viettää tänä vuonna 25-vuotisjuhlaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.