kolumni: Päät­tää­kö kau­pun­ki vai mat­kai­lu­bis­nes siitä, montako ho­tel­lia Ro­va­nie­men kes­kus­taan mahtuu?

pääkirjoitus: Saa­me­lais­pa­lis­kun­tien enem­mis­tön lähtö Pa­lis­kun­tain yh­dis­tyk­ses­tä on kova isku po­rol­lis­ten edun­val­vo­jal­le – mitä läh­ti­jät vies­ti­vät teol­laan?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Työ työtä, suojelu suo­je­lua

Suomessa vallitsevan oikeuskäytännön mukaan yleinen etu menee yksityisen edun edelle. Siispä yksityisen henkilön lapsuuden muistot eivät voine olla kovinkaan merkittävä tekijä esimerkiksi Viiankiaavan kohtaloa käsiteltäessä. Mitä tulee aavan linnustoon, sillä ei voine olla sanottavaa merkitystä koko Lapin linnuston määrään eikä laatuun, koska linnuilla on siivet ja soita riittää niin laadun kuin määränkin suhteen joka lähtöön.

Suomi on noussut sotien jälkeen maailman valioiden joukkoon, mitä tulee kansan korkeaan elintasoon, väestön koulutusasteeseen ja tasa-arvoon. Lisäksi meidät on valittu jo useamman vuoden peräkkäin maailman onnellisimmaksi kansaksi. Pohja näihin on luotu kovalla työllä soiden ojituksineen ja metsien käyttöineen.

Nykyinen liiallinen suojelu vaikuttaa Lapin tahalliselta autioittamiselta, eikä sillä saavutettuja etuja tulla säilyttämään.

Ilmastonmuutoksen torjunta vaatii globaalia yhteistyötä, eikä 5,5 miljoonan ihmisen Suomesta ole esimerkin näyttäjäksi muulle, yli seitsemän miljardin ihmisen maailmalle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.