Tuula Haa­tai­nen ja Tytti Tup­pu­rai­nen har­kit­se­vat Rinteen haas­ta­mis­ta

SDP:n kansanedustajat Tuula Haatainen ja Tytti Tuppurainen harkitsevat Antti Rinteen haastamista puheenjohtajana.

Haatainen sanoo miettivänsä Rinteen haastamista ainakin viikonlopun yli. Haatainen kertoo, että häntä on kysytty ehdokkaaksi, mikä on hänestä vakava viesti.

- Minulla ei ole kampanjaorganisaatioita olemassa, Haatainen kuitenkin sanoo.

Haatainen on SDP:n eduskuntaryhmän kokeneimpia edustajia ja toiminut muun muassa sosiaali- ja terveys- sekä opetusministerinä.

Myös Tuppurainen kertoo harkitsevansa vakavasti pyrkimistä SDP:n puheenjohtajaksi. Tuppurainen sanoo, että haluaa ennen päätöksen tekemistä tunnustella, onko hänellä kannatusta puoluekokousedustajien joukossa.

Puoluekokousedustajien joukosta pitää löytyä Tuppuraisen mukaan aitoa tukea, jotta hän lähtee mukaan. Hän ei vielä arvioinut, koska kertoo päätöksestään.

- Mikäli tarvetta on, aion harkita asiaa vakavasti. Kysymys on siitä, mikä on parasta Suomelle ja SDP:lle.

Tuppurainen on toisen kauden kansanedustaja ja Sosialidemokraattisten Naisten puheenjohtaja.

Antti Rinne kertoi tänään, että haluaa jatkaa SDP:n puheenjohtajana ja asettuu ehdolle toiselle kaudelle. Rinne kertoi päätöksestään puoluevaltuustossa Hyvinkäällä.

Puheen jälkeen puoluevaltuuston jäsenistöstä nousi toiveita, että Rinne silti haastettaisiin. Helsingin kaupunginvaltuutettu Ville Jalovaara toivoi, että puolueen tulevaisuudesta ja suunnasta käytäisiin laaja keskustelu puheenjohtajakisan avulla. Samalla kannalla oli puoluevaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Teemu Hirvonen.

Jalovaara kertoi puheensa jälkeen, että toivoo kisaan mukaan esimerkiksi Tuppuraista, Antti Lindtmania, Timo Harakkaa ja Susanna Huovista.

Harakka vielä vaitonainen

Timo Harakka ei ottanut heti suoraan kantaa, aikooko haastaa Rinteen. Harakka sanoi, että tänään on nimenomaan Rinteen päivä. Harakka uskoi mahdollisten ehdokkaiden ilmoittautuvan myöhemmin.

- Yleisön reaktioista päätellen se oli toivottu lopputulos, Harakka sanoi Rinteen ilmoituksesta.

Sirpa Paatero kertoi, ettei aio haastaa Rinnettä vaan tukee tätä puheenjohtajaksi.

- Antti (Rinne) on ottanut hyvän linjan. Hänen työskentelynsä eduskunnassa ja puolueessa on mennyt hyvään suuntaan, hän perusteli.