Mainos

Tuttu vä­lit­tä­jä­po­ruk­ka jatkaa yhdessä uuden nimen alla – Halu muuttaa yrit­tä­jyy­den suuntaa selkeni Vät­sä­rin met­sis­sä

Uusi kiinteistönvälitysyritys Taiga LKV aloitti toimintansa Rovaniemellä helmikuussa. Ajatus uudesta ja omasta kypsyi Mika Lehtiniemellä Inarin erämaassa.

Mika Lehtiniemi on yhdessä henkilökuntansa kanssa uuden kynnyksellä.
Mika Lehtiniemi on yhdessä henkilökuntansa kanssa uuden kynnyksellä.

Inarin Vätsärissä sijaitsee mökki, keskellä erämaan ikimetsää. Lähin tie on 45 kilometrin päässä. Kesäisin veneellä tai talvisin moottorikelkalla matka voi viedä parhaimmillaan yli 15 tuntia, kun matkaa taitetaan Rovaniemeltä asti.

Mika Lehtiniemellä tulee vietettyä siellä parhaimmillaan aikaa yli 30 päivää vuodessa.

– Matkaa käy läpi mielessään jo kotona. Kun mökillä olet ja jotain puuttuu, sitä ei lähdetä enää hakemaan. Olet reissussa kauemmin mitä oikeasti oletkaan, Lehtiniemi kommentoi.

– Samaa suunnitelmallisuutta ja mietintää tarvitaan uuden kodin hankinnassa. Mielikuvaharjoittelu uudesta kodista saattaa kestää kauan, Lehtiniemi pohtii.

Vätsärissä ei puhelinyhteyttä ole. Järven rannalla sijaitsevan mökin ympäristössä saa tulija olla todella omissa oloissaan. Kiire unohtuu, ajantaju kaikkoaa.

– Mahtavinta on, kun saat mökin lämpimäksi ja pistät nukkumaan. Ei kuulu mitään. On pimeää ja ainoastaan kuutamo valaisee. Välillä on jopa pelottavan hiljaista.

Lehtiniemelle Vätsäri on tärkeä vastapaino vauhdikkaaseen työarkeen. Mökillä Lehtiniemi kalastaa, nukkuu ja vain on. Suurempia suunnitelmia ei ole.

Erämaan rauhassa myös suunta uudenlaiseen yrittäjyyteen selkeni pikkuhiljaa.

– Joskus on hyvä lähteä kauas, jotta näkee lähelle. Vätsärissä pohdin, mitä jos tekisimmekin asiat omalla tavallamme, piirun verran vieläkin paremmin. Siitä syntyi idea Taigasta.

Tuttu huippuporukka jatkaa

Lehtiniemellä on takana 20 vuotta asuntokaupan ammattilaisuutta. Hän on pyörittänyt tätä ennen paikallista kiinteistönvälitysfirmaa 12 vuotta Rovaniemellä ja kasvattanut yrityksen neljän hengen organisaatiosta parhaimmillaan 15 hengen organisaatioksi.

Ajatus itsenäisestä ketjuriippumattomasta välitysliikkeestä syntyi Lehtiniemellä pitkällä aikavälillä.

”On ollut mahtavaa löytää asiakkaisiinsa ja työhönsä sitoutunut porukka”, Mika Lehtiniemi kertoo.
”On ollut mahtavaa löytää asiakkaisiinsa ja työhönsä sitoutunut porukka”, Mika Lehtiniemi kertoo.

Helmikuun alussa Taiga LKV:n tarina sai alkunsa. Nykyisin kiinteistönvälitysyrityksessä työskentelee 13 hengen sama huippuporukka, joka on ehtinyt tehdä töitä yhdessä jo pidemmän aikaan.

– Lahja on se, että henkilökunta säilyi. Tämä on yrittäjälle äärimmäisen tärkeä asia, että henkilökunta luottaa ja on sitoutunut, Lehtiniemi kommentoi kiitollisena.

Taigan ammattilaisilta löytyy kokemusta jopa 90 vuoden edestä. Pisin mukana ollut työntekijä on työskennellyt Lehtiniemen kanssa jo 11 vuotta. Nuorin virkansa puolesta on aloittanut puolestaan juuri äsken.

Sitoutuneisuus ja luottamus näkyvät myös tuloksissa: henkilökunnalla on takanaan 5 000 asuntokauppaa ja 3 000 asunnonvuokrausta. Kohde-esittelyjä on kertynyt vuosien varrella noin 50 000.

– Myös myyntiaikamme ovat lyhyempiä kuin alalla keskimäärin, Lehtiniemi lisää.

Asiakkaat ovat työn suola

Uuden kynnyksellä olevan Taiga LKV:n palveluihin kuuluu asuntokohteiden lisäksi loma-asuntojen, liiketilojen ja tonttien välittäminen. Yritykseltä löytyy myös vahva vuokrauspalvelu.

– Meille kiinteistönvälityksessä ei ole kyse vain asunnon omistajuuden vaihdosta. Kyse voi olla muutoksesta ja sen ymmärtämisestä. Muutos voi olla sopivamman kokoinen asunto, ensimmäinen oma koti, uusi koulu ja kaverit, paluu etelästä takaisin pohjoiseen, Lehtiniemi kommentoi.

Uusi myymälä ja toimisto sijaitsevat Rovaniemellä osoitteessa Korkalonkatu 18. Taigan välittäjät palvelevat kuitenkin koko Lapin alueella, toimitusjohtaja mukaan lukien. Asiakaskohtaamiset ovat Lehtiniemelle tärkeä osa omaa työtä.

– Olemme tekemisissä ihmisten arvokkaimman varallisuuserän kanssa. Jokainen asunto on jonkun koti. Sen me ymmärrämme kristallin kirkkaasti Taigassa. Yhteisvoimin tiiminä me teemme parhaiten tulosta. Kerro vain, miten voimme auttaa sinua. Me kuuntelemme ja autamme. Vaikka jo tänään.

Tarvitsetko apua asuntosi myynnissä, uuden kodin ostamisessa tai vuokraamisessa? Tutustu Taiga LKV:n palveluihin nettisivuillamme.

Taiga LKV

Osoite: Korkalonkatu 18, 96200 Rovaniemi

Puhelin: 016 425 0055

Sähköposti: rovaniemi@taigalkv.fi 

Verkkosivut: www.taigalkv.fi 

Seuraa meitä: Facebook ja Instagram