Turun am­pu­mi­sen koh­tee­na oli po­lii­sin mukaan 27-vuo­tias mies – kuollut 25-vuo­tias nainen ja haa­voit­tu­nut 29-vuo­tias mies si­vul­li­sia

Kahdesta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä epäilty 27-vuotias mies on tunnustanut teon poliisille pääpiirteittäin.

Turku

Turun Pernon eilisen henkirikoksen varsinaisena kohteena oli surmansa saanut 27-vuotias mies ja mahdollisesti miehen kanssa samassa asunnossa olleet ihmiset, kertoo poliisi.

Ampumisessa kuoli lisäksi 25-vuotias nainen ja haavoittui 29-vuotias mies. He olivat poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan sivullisia, jotka tulivat tapahtumapaikalle.

Epäilty oli ampunut laukauksia asunnossa sisällä, kerrostalon rappukäytävässä sekä talon ulkopuolella. Poliisin mukaan epäilty oli haavoittanut vammoja saanutta miestä teräaseella.

Poliisin mukaan hätäkeskukseen tuli lauantaina aamuyöllä puhelu, jossa kerrottiin, että Pernossa Paavolankadulla sijaitsevassa kerrostalossa oli ammuttu laukauksia. Soittaja kertoi itse, että häntä oli ammuttu.

Tapahtumapaikalle saavuttuaan poliisit löysivät miehen ja naisen kuolleena. Paikalla oli myös haavoittunut mies. Lisäksi poliisi tapasi asunnosta 23-vuotiaan miehen ja 49-vuotiaan naisen, jotka kertoivat piiloutuneensa.

Poliisi otti epäillyn kiinni kerrostalon rappukäytävästä. 27-vuotiasta miestä epäillään kahdesta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä.

– Epäilty on kuulusteluissa toiminut yhteystyöhaluisesti rikoksen selvittämiseksi. Olemme saaneet tapahtumien kulusta tarkkojakin tietoja. Epäilty on myös myöntänyt teot pääpiirteittäin, kertoo päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Paaer tiedotteessa.

Lounais-Suomen poliisi pyytää havaintoja tai tietoja tapahtuneesta yleisöltä.